Michael Schumacher: „Am simțit mereu că nu sunt îndeajuns de bun” – Ce declara fostul pilot de Formula 1 cu doar două luni înainte de accidentul care i-a schimbat definitiv viața

Michael Schumacher: „Am simțit mereu că nu sunt îndeajuns de bun” – Ce declara fostul pilot de Formula 1 cu doar două luni înainte de accidentul care i-a schimbat definitiv viața

Zilele trecute, familia lui Michael Schumacher a publicat un material video realizat cu două luni înainte ca pilotul de Formula 1 să se accidenteze la schi, în anul 2013.

Interviul cu Schumacher a apărut pe site-ul oficial al legendei din Formula, iar Schumi vorbește titlurile sale – 91 de grand prix-uri câştigate, 7 titluri mondiale de campion – dar și despre adversari, despre idoli și despre fiul său Mick.

Cel mai emoționant titlu

E cel din 2000, din Japonia. Ferrari nu mai cucerise unul de 21 de ani. De asemenea, eu însumi am eșuat de patru ori la Ferrari. Apoi, în final, acea victorie a adus cu ea campionatul. A fost un moment foarte special'.

De asemenea, Schumi recunoaște și care a fost cel mai dificil adversar: „Finlandezul Mika Hakkinen (fost pilot Lotus şi McLaren). Un ‘câine absolut de dur pe pistă. Dar în afara cursei, totul era corect. Și asta m-a impresionat mult'.

Dar Ross Brown, fost director tehnic la Ferrari și ”team principal” la Mercedes, a fost unul dintre oamenii pe care Michael i-a admirat pe parcursul carierei sale.

Succesul înseamnă lucrul în echipă

„Teoretic, e un spectacol cu un singur om. Câștigătorul se află în spatele volanului și trebuie să ia deciziile repede și să le și pună în aplicare. Dar, până a ajunge la dezicii, are nevoie de echipa sa, care contează momentele cruciale. Strategia, informațiile de pe traseu. În acest sens, succesul echipei a fost întotdeauna în prim plan'.

Despre fiul său Mick

„Are nevoie de mult mai mult decât de talent pentru a deveni mare în sporturile cu motor. Oricum, kartingul oferă cel puțin ocazia de a afla substanța de bază a talentului'.

Despre idolii săi

„Nu am avut un idol în Formula 1. Hai să spune un Vincenzo Sospiri, un Ayrton Senna. Dar un adevărat idol era, de fapt, fostul portar Harald Schumacher. În acel moment eram pasionat și de fotbal'.

Michael Schumacher a mărturisit că întotdeauna s-a îndoit de abilitățile sale de șofer: „Cred că este foarte important să nu fii super-încrezător, ci sceptic și să cauți mereu să te îmbunătățești. Da, am simțit mereu că nu sunt îndeajuns de bun, că trebuie să muncesc și cred că asta a fost rețeta a ceea ce am devenit astăzi'.

Două luni mai târziu de la înregistrarea clipului, Michael Schumacher a suferit grave leziuni ale creierului, după un accident la schi, petrecut în Alpii Francezi. Are multiple traumatisme cranio-cerebrale, motiv pentru care a stat în comă o lungă perioadă de timp. Ulterior, a fost dus la reşedinţa sa din Elveţia unde mai mulţi medici s-au ocupat de starea sa.

 

Iulia Sandu

Foto:Hepta.ro

 

Vezi si:

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete