Meghan Markle își expune viitorul copil la un virus periculos, din cauza vizitei în Tonga

Însărcinată în patru luni, Meghan Markle se află cu soţul ei într-o vizită oficială de două săptămâni în Australia, Noua Zeelandă, Tonga şi Fiji.

Însă Ducesa de Sussex riscă să pună în pericol sănătatea copilului din cauza virusul Zika care este prezent în Tonga și Fiji, locuri pe care le vizitează.

Asta în ciuda avertismentului experiților în sănătate, care recomandă femeilor însărcinate să evite infestarea cu virusul Zika. Meghan încearcă să fie precaută și apelează la tot felul de trucuri pentru a evita înțepăturile țânțarilor care pot transmite acest virus.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat infecția cu virus Zika o urgență de sănătate publică la nivel global, din cauza asocierii cu apariția unor anomalii fetale (microcefalia) sau tulburări neurologice la adult (sindromul Guillain – Barre).

Astfel că Meghan și-a ales cu grijă ținutele și a ales să poarte outfit-uri cu mâneci lungi în timpul șederii sale pe aceste insule.

“Ajută purtarea mânecilor lungi și a hainelor foarte largi. Țânțarii pot să te înțepe și prin blugi dar, dacă hainele sunt largi, este mult mai dificil pentru aceste insecte să ajungă la piele. De asemenea, hainele deschise la culoare ajută, țânțarii fiind adesea atrași de ținutele închise la culoare. Te ajută să-i depistezi pe haine, căci aceștia se văd clar pe materialele deschise', a declarat Profesorul James G. Logan, directorul departamentului de control al bolilor, de la London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Potrivit profesorului Logan, aceasta s-a uns cu o soluție contra țânțarilor. Acesta este și motivul pentru care în această imagine îi lucesc brațele.

Harry și Meghan au cerut consultanță medicală despre virusul Zika înainte de turneu și au decis să nu schimbe programul.

 

Iulia Sandu

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete