Adevărata cauză a morții lui Aurelian Andreescu

Aurelian Andreescu a fost una dintre cele mai îndrăgite voci ale muzicii românești. La peste trei decenii de la moartea artistului, melodii sale sunt ascultate cu admirație și respect.

A încetat din viață la 44 de ani, iar odată cu dispariția lui, România a pierdut o stea și o voce excepțională. Aurelian Andreescu a murit pe 22 iulie, 1986, cum doar marii artiști știu să o facă – pe scenă.
Fosta sa soție Mariella Annie Dumitriu, care a decedat în 2014, a mărturisit că Aurelian și-a presimțit moartea – “De foarte tânăr şi-a dat seama că viaţa lui se va termina repede. În august ’77, când a murit Elvis, Aurelian cânta la mare, la Acapulco, şi mi-a zis: “Voi muri la fel de tânăr ca Elvis”. Elvis avea 42 când a murit. Aurelian, 44'.

Două pahare de vin i-au fost fatale

Despre ultima zi din viața lui Aurelian Andreescu a povestit unul dintre prietenii artistului, Cornel Constantiniu: 'Cu un an înainte de a muri, a avut o comă hepatică.
Generalul Suteu a fost cel care l-a tratat și l-a salvat de la operație. Una dintre recomandările doctorului a fost să evite expunerea la soare. În anul dispariției s-a dus la Eforie Nord, în restaurantul în care cânta Petre Geambașu. Niște nenorociți, așa-ziși fani, l-au convins să bea câteva pahare de vin, care i-au fost fatale. L-a rugat pe Geambașu să-l lase să cânte două melodii, iar spre finalul ultimei piese i s-a făcut rău. Imediat cum a terminat de cântat, a intrat în comă. A murit în aceeași seară la Spitalul Județean Constanța.'.

Deși a fost cel mai valoros interpret pe care l-a avut vreodată muzica uşoară, nu a avut o viață lipsită de suferință. Pentru că înainte de a fi artistul cu voce angelică, era om.

Aurelian Andreescu a debutat la Festivalul Național de Muzică Mamaia', în anul 1963. După acest moment, artistul a fost căutat de marii compozitori ai vremii, aceștia fiind fascinați de calitățile vocale ale acestuia. Viața acestuia s-a schimbat și a urmat o perioadă activă din punct de vedere muzical – a mers în turnee alături de artiști de seamă printre care și Aura Urziceanu sau Mihaela Mihai.
La începutul carierei a fost foarte apreciat, însă pe măsură ce anii au trecut, lucrurile s-au schimbat, iar artistul a fost măcinat de anumite episoade din viața lui.

Avea probleme de sănătate

“Niciodată nimeni nu ma întreaba ce mănânc. Toţi mă întrebau ce beau.', mărturisea artistul. Pe lânga boala de ficat (o hepatită netratată când era mic), oboseala, consumul de alcool și nopțile de cântat în baruri și-au lăsat amprenta asupra sănătății artistului.

Era prost plătit și considera că muzica lui nu era importantă

„Avea un salariu mai mic decât al maşinistului care trăgea cortina şi care avea 20 de ani vechime. Aurelian era vedetă, dar n-avea vechime. Nu exista o scară a valorilor. Era un om care umplea sala şi, cu toate astea, nu era respectat. S-a simţit frustrat întotdeauna. În 1970, când a adus în ţară Cupa Europei de la Knokke (Belgia) nimeni de la Ministerul Culturii nu s-a deplasat să-l felicite. În schimb, în avion cu el era o echipă de fotbal care se întorsese cu nu ştiu ce trofeu. Erau o grămadă de reporteri pentru fotbalişti. Pentru Aurelian, nimeni…', povestea fosta  soție.

Stresul și tristețea i-au slăbit sistemul imunitar

Potrivit Lidiei Fecioru, tristețea afecteză creierul. “Tristețea trage după ea un of nespus. Ce afectează? Plâmânii, respirația, glanda tiroidă, inima și plămânii. Stresul ne face răi”.

Nu a avut copii biologici

Aurelian Andreescu a avut un mare regret. Artistul a suferit enorm că nu a avut un copil biologic. Cu toate că a devenit tată în urma adopției, artistul a fost măcinat întreaga viață din cauza faptului că nu a devenit tată în mod natural.

Iulia Sandu

Foto: libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete