Marina Ovsiannikova, protestatar împotriva războiului a întrerupt emisiunea de știri de la televiziunea rusă: „Ei vă mint”

Marina Ovsiannikova a întrerupt un program de știri în direct de seară la televiziunea de stat a Rusiei, ținând o pancartă în spatele prezentatorului pe care scria „Nu războiului. Opriți războiul' și „Nu credeți propaganda'.

Actul de disidență la studiourile Channel One de luni, 14 martie, a avut loc în ziua 19 a războiului președintelui rus Vladimir Putin din Ucraina, pe fondul a ceea ce grupurile pentru drepturile omului au numit o „represiune fără precedent, la nivel național, împotriva jurnalismului independent, a protestelor împotriva războiului și a vocilor disidente' în Rusia.

Pe panoul ținut de protestatară scria în engleză și rusă: „Nu războiului. Oprește războiul. Nu crede propaganda. Ei te mint'. După câteva secunde, canalul a trecut la o altă știre pentru a scoate protestatarul din platou.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a mulțumit femeii în discursul său video de aseară:

„Le sunt recunoscător acelor ruși care nu încetează să încerce să transmită adevărul. Pentru cei care luptă împotriva dezinformării și spun adevărul, fapte reale prietenilor și celor dragi. Și personal femeii care a intrat în studioul Channel One cu un afiș împotriva războiului', a spus Volodimir Zelensky.

Kira Yarmysh, purtătoarea de cuvânt a liderului opoziției întemnițat Alexey Navalny, a scris pe Twitter: „Wow, fata aia este cool'. Ea a postat un videoclip cu incidentul, care a înregistrat rapid peste 2,6 milioane de vizualizări.

Televiziunea de stat este principala sursă de știri pentru mulți ruși și urmează îndeaproape linia Kremlinului conform căreia Rusia a fost forțată să acționeze în Ucraina pentru a demilitariza și „denazifica' țara și pentru a apăra vorbitorii de limbă rusă de acolo împotriva „genocidului'.

Ucraina și cea mai mare parte a lumii au condamnat asta ca pe un pretext fals pentru o invazie a unei națiuni democratice și suverane.

Femeia a fost numită de OVD-Info, un grup independent de monitorizare a protestelor, și de șeful grupului pentru drepturile omului Agora, drept Marina Ovsyannikova, angajată a postului.

Pavel Cikov, șeful Agora, a declarat că Ovsyannikova a fost arestată și dusă la o secție de poliție din Moscova. Agenția de presă Tass a spus că s-ar putea confrunta cu acuzații în temeiul unei legi împotriva discreditării forțelor armate, citând o sursă de aplicare a legii.

Legea, adoptată pe 4 martie, face ilegale acțiunile publice care vizează discreditarea armatei Rusiei și interzice răspândirea de știri „false' sau „diseminarea publică a informațiilor în mod deliberat false despre utilizarea Forțelor Armate ale Federației Ruse'. Infracțiunea se pedepsește cu închisoare de până la 15 ani.

Într-un videoclip înregistrat înainte de incident și postat online, o femeie care părea a fi Ovsyannikova s-a descris ca fiind o angajată a Channel One și a spus că îi este rușine că a lucrat ani de zile la răspândirea propagandei Kremlinului. Ea a spus că tatăl ei era ucrainean, iar mama ei, rusă.

„Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este o crimă, iar Rusia este țara agresoare. Responsabilitatea pentru această agresiune ține de conștiința unui singur om, iar acel om este Vladimir Putin. Acum, întreaga lume s-a îndepărtat de noi, iar următoarele 10 generații ale descendenților noștri nu vor spăla rușinea acestui război', a spus ea.

Ea i-a îndemnat pe ruși să iasă în stradă. Autoritățile au distrus protestele împotriva războiului. Potrivit OVD-Info, care monitorizează protestele și oferă asistență juridică celor reținuți, 14.911 persoane au fost arestate.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro