Maria Cârneci suferă de o boală care te omoară în tăcere, dacă nu este depistată la timp – Ce decizie a luat artista?

Aproximativ 300 de milioane de persoane din întreaga lume se luptă cu o infecţie cronică de hepatită B sau C, şi foarte puţine ştiu acest lucru, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Virusul hepatitei ucide anual 1,34 de milioane de persoane, număr comparabil cu cel al deceselor cauzate de tuberculoză şi de SIDA.

Din păcare, cântăreața de muzică populară, Maria Cârneci, a primit o veste rea din partea medicilor, după un control de rutină.

Maria Cârneci a fost diagnosticată cu hepatită. Însă, puternică din fire, artista nu s-a lăsat doborâtă de veștile rele și a decis să se implice în campanii de conștientizare a acestei boli.

„Sunt implicată într-o campanie contra hepatitei C. Medicina a avansat, medicamentele sunt acum la alt nivel, la alte standarde. Tocmai din motivul ăsta nu vreau să mai moară lume, tineri, copii, bătrâni. Se poate face un test.

Din păcate, unul din 30 de români e purtător de virus, care se poate lua de la ustensile nesterilizate, de la stomatolog, de la manichiură, pedichiură. Și atunci, eu îi îndemn pe toți românii să discute cu medicul de familie, să facă testul, iar dacă, doamne ferește, are, nu se poate muri din așa ceva.

Mergeți și faceți testul și, daca sunteți purtător de virus, ăla se tratează. Nu se mai moare, cum ne-au murit nouă colegii, a declarat Maria Cârneci potrivit B1 Tv.

 

Iulia Sandu

Foto:libertatea.ro

Vezi si:

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete