Marcel Vela și Nelu Tătaru vin cu precizări noi. Cât mai purtăm mască și care vor fi noile norme de relaxare valabile din 15 iunie?

Sunt bune vitaminele pentru prevenirea infectării cu coronavirus

Marcel Vela și Nelu Tătaru, Ministrul de Interne, respectiv Ministrul Sănătății, vin cu precizări noi referitoare la comportamentul nostru în plină epidemia de coronavirus.

Două sunt marile întrebări ale momentului.

Marcel Vela și Nelu Tătaru vin cu precizări noi. Cât mai purtăm mască și care vor fi noile norme de relaxare valabile din 15 iunie?

Pentru că respirația este cea mai ușoară cale de răspândire a noului coronavirus, cu siguranță masca va continua să fie o obligativitate.

„Atâta timp cât vom mai vedea că mai avem număr de cazuri noi, vom purta mască, ca minim gest de protecție. Rămânem la o cale de transmitere cea mai importantă: aerogenă. Sper să fie mai puțin de un an, doi. Sper să fie o lună, două de purtat masca, de purtat în spațiile închise, mijloace de transport, la serviciu. Gândiți-vă că acum 3-4 ani, când mulți mergeam în orașe europene, ne întrebam de ce asiaticii purtau măști. A rămas un obicei pentru poluare', explică medicul Nelu Tătaru.

Care vor fi noile norme de relaxare valabile din 15 iunie?

Așa cum ne-a obișnuit deja, Marcel Vela a anunțat pe pagina sa de Facebook care sunt posibilele măsuri care vor fi luate de la 15 iunie.
Prima discuție care va fi de lămurit are legătură cu persoanele care se întorc din străinătate. În acest moment, acestea sunt obligate să stea 14 zile în carantină la domiciliu. Din 15 iunie este posibil ca acest lucru să se schimbe.

Altfel… despre noile posibile „relaxări' te invit să asculți declarația ministrului de interne, Marcel Vela.

 

Klaus Iohannis: „Dumneavoastră, dragi români, sunteți eroii acestui efort național. Vă mulțumesc pentru toate sacrificiile pe care le-ați făcut!'

Pe data de 25 martie, România intra în starea de urgență. Epidemia de coronavirus a impus aceasta măsură, iar rezultatele – la final – au fost îmbucurătoare.
Iată ce declara președintele Klaus Iohhanis pe 14 mai, ultima zi de starea de urgență.

„Astăzi este ultima zi în care România se mai află în stare de urgență. Suntem la finalul a două luni dificile, în care cei mai mulți dintre dumneavoastră, majoritatea covârșitoare, ați respectat cu strictețe restricțiile instituite de autorități. Ați stat în case, ați renunțat să vă mai vedeți familia și prietenii, v-ați schimbat cu totul întreaga viață punând mai presus nu doar sănătatea voastră, dar și pe a celorlalți.

Printr-un efort național, am reușit să stopăm răspândirea rapidă a epidemiei și să limităm semnificativ numărul de victime.

Dumneavoastră, dragi români, sunteți eroii acestui efort național. Vă mulțumesc pentru toate sacrificiile pe care le-ați făcut!

Acum, când încheiem cele două luni de stare de urgență și tragem linie, putem spune cu toată certitudinea: Împreună am salvat vieți! Așa arată o națiune puternică și unită! Și la fel de puternici și uniți trebuie să continuăm și în lunile următoare, pentru că lupta cu acest virus nemilos este departe de a se fi încheiat.

România a acționat rapid și a luat primele măsuri preventive chiar înainte de a avea cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID–19. Era obligatorie instituirea unor măsuri excepționale dacă voiam să reducem răspândirea virusului. Deși numărul de îmbolnăviri atunci era mai mic decât în cazul multor altor state, la data de 16 martie România a intrat în stare de urgență, fiind printre primele țări care au făcut un astfel de demers. Faptul că a fost o decizie bună a autorităților o confirmă numărul redus de infectări și de decese.

Fiecare viață pierdută a însemnat o înfrângere pentru noi în bătălia pe care am început-o în februarie și pe care o vom continua multă vreme de acum înainte. Dar știm sigur că fără aceste măsuri, unele foarte dure, precum carantinarea unor localități, restricționări severe de circulație, închiderea școlilor, suspendarea întregii activități a restaurantelor, magazinelor comerciale, numărul victimelor ar fi fost mult, mult mai mare!'.

Un student de la Iași către profesor: Îți tai capul, cu acest cuțit de cinci kile… Știi cum îți taie capul acest obiect?!'

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro