Manifest la conștientizare: Lavinia Goste trimite o scrisoare scrisă în această vreme greu încercată de epidemia de Coronavirus

Manifest la conștientizare. Așa a ales Lavinia Goste să iasă public și să-și spună punctul de vedere în acest context puternic „apăsat' de epidemia de coronavirus. În primul rând pentru că este mamă, în al doilea rând pentru că are un public căruia îi este dator și pentru că-și dorește să facă ceva, nu numai să privească. Interpreta de muzică populară Lavinia Goste notează următoarele:

“Un haos creat de noi oamenii, un ritm al vieții mult prea accelerat.

În zilele în care trăim, în anul 2020, se vede clar dacă un om are o Fundație sau nu. Pe chipul oamenilor se vede clar dacă sunt fericiți sau nu. Eu îi simt și îi observ. Oare cum avem fiecare grijă de fericirea noastră?

Pentru voi ce poate să însemne acest lucru? Ce înseamnă pentru mine Fundația unui om? Sau ce ar trebui să semnifice pentru toți…..
Poate vă veți mira, dar, în primul rând, sunt cei 7 ani de acasa, fundamentali, pe care noi i-am primit și ar trebui la rândul nostru să îi dăm copiilor noștri.


Apoi, școala care are rolul de a forma și de a dezvolta copilul. Educația tot la noi la părinți stă, și acest lucru se poate întâmpla doar prin prezența noastră lângă ei, doar noi știm cum am putea acționa în anumite situații. Nimeni nu poate înlocui absența părinților.

Credeți că dacă stau până la ora 18-19 la grădiniță sau after school e totul roz pentru copii? Vă înșelați!
În ziua de azi, cei mai mulți dintre copiii primesc educația' de la bone, bunici, after school, fiecare, vrei, nu vrei, își pune amprenta asupra copiilor. Dar ce nu face omul pentru carieră?! Vă spun clar, își sacrifică copiii!!! Deși ei cred culmea că se sacrifică pe ei…. se mint pe ei. Tot oamenii își doresc copii! Și trebuie sa înțeleagă orice viitor părinte din lumea aceasta sau orice persoana care își dorește copii, că din momentul aparitiei unui copil viața se schimbă!!! Prezența noastră, a părinților în viața lor e fundamentală, iar școala este indispensabilă!

Credeți că cei mici se gândesc că vor să meargă în nu știu ce vacanță? Pe insula? La nu știu ce hotel? Cu muuulte steluțe?? Este dorința noastră. Nu mai spun de jucarii…..anumite jucării sunt și din dorința copiilor, dar mai multe jucării sunt din dorința adultului, crezând cumva că în acest fel compensează lipsa lui de lângă copil.

Și cine îi învață greșit? Noi, tot noi părinții! Eu am spus STOP în viața mea la multe. Evident, fiecare face sacrificii, iar cariera mea a trecut pe locul 2, sunt mamă și îmi asum. Am renunțat inclusiv la lucruri care fac parte din aspectul “material”, că doar o rochie sau o pereche de pantofi, sincer, nu mă face mai fericită!!! Ne mințim pe noi!! Și nici o geantă nu mă face fericită, îmi aduce o satisfacție, satisfacție pe care mulți oameni o confundă cu fericirea. Unii oameni nu au copii și atunci ei refugiaza in lucruri. Sau, de pilda, au neînțelegeri în cuplu și normal că undeva caută o ieșire, un refugiu care să le aducă satisfacții, iar mulți trăiesc cu impresia că lucrurile aduc fericirea. Lucrez, de ceva ani, cu copii și observ câtă nevoie au de părinți de afecțiunea lor, iar noi, ca pedagogi, din păcate, nu putem înlocui absența părinților, deși le oferim dragostea noastră. În cei aproape 7 ani, de când le avem pe gemene, nu ne-am dus în vreo vacanță singuri, doar cu ele, nu puteam concepe nici unul din noi să mergem să ne fie nouă bine, iar lor să le provocăm suferință și multe frustrări.

Să nu mă ințelegeți greșit, nu judec pe nimeni, fiecare își crește copilul cum își dorește, fiecare face ce doreste cu căsnicia lui, fiecare se specializează pe ce vrea, fiecare trăiește cum vrea, important e să fim fericiți prin ceea ce facem!
Au fost momente în viață când nu mi-am putut cumpăra anumite lucruri, dar asta nu înseamnă ca nu am fost fericită și sincer vă spun, nici nu am adunat frustrări din aceste “lipsuri”.

Dragilor, NOI ne putem face Fericiți! Oare când ne vom da seama de asta? Noi ne putem face Fericiți prin ceea ce suntem azi, prin copii, prin ceea ce am înmagazinat în minte și suflet. Și da, vă spun cu mâna pe inimă, că sunt alături de un om de aproape 14 ani, și ma face fericita, clipele petrecute impreuna sunt despre fericire, chiar daca am trecut prin multe greutati.

S-a ajuns, în anul 2020, ca toți oamenii să facă bani din tot felul de business-uri, că e bun, ca e prost, tot mergea treaba. La job, chiar dacă nu știi multe sa faci, dai un telefon în stânga, în dreapta sau intri pe net, cumva tot se descurcă omul, adică munca pe spatele altuia, iar apoi cei informați ajung să se creadă mai buni decât de la cei de la care au învățat, pe orice segment – indiferent că vorbim despre politică, despre cultură sau sport.
Tocmai de aceea s-a produs acest STOP în viața noastră, ca să avem timp să reflectăm. Nu știu câți vor reuși sau vor accepta această situație.

Vă rog să faceți un exercițiu. Închideți ochii, iar într-un minut încercați să dați timpul înapoi și să vă gândiți la ce v-a făcut să fiți fericiți, în viața aceasta. Ați terminat? Perfect! Sunt sigură ca NU v-a venit în minte momentul când v-ați cumpărat o pereche de pantofi sau un costum:)
Deși nu îmi place să folosesc cuvântul -“trebuie”- în acest context, e nevoie, dar nu mai trebuie să confundăm necesitatea cu nevoile, satisfacția cu împlinirile.
Liniștea contribuie fantastic la fericire, nu știu ce vă face pe voi să fiți liniștiți, dar eu am învățat.

Hai să nu ne mai lăsăm CONTROLAȚI de rețelele de socializare și de cei care dau tonul unei vieți greșite, fiți voi dragilor!
Nu uitați că fundația în viață, e ca fundația la casă, dacă e bună și casa e bună, dacă fundatia e rea, casa se strică!
Petreceți mai mult alături de familie, acordați mai mult timp celui iubit, aveți răbdare cu copiii voștri, și cu noi au avut alții, și prețuiți-i mai mult pe cei de lângă voi.
Nu uitați de felul cum ați fost voi crescuți. Dacă este ceva ce nu v-a plăcut din copilăria voastră nu aplicați la copiii voștri.
Și, din tot și toate, nu trebuie să lipsească Credința, pentru că este o piatră importantă din educație ce contribuie la fericire.
P.S. Nu vă mai pierdeți timpul pe toate rețele de socializare să vă puneți poze, doar să fiți în pas cu moda, sau să dați bine pentru oamenii care vă urmăresc, oricum oamenii judecă: de ești bine atragi invidie, de ești rău se bucura. Aici s-a ajuns.

Pan ce râde gurița
Nu știi nime inima. ❤
Cu sinceritate.

A voastră, Lavinia Goste

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete