Mango
Desi in Romania nu sunt in topul preferintelor, in lume sunt cele mai consumate fructe. Se gasesc pe parcursul intregului an.
Nutritie
– au un continut bogat de zahar, chiar daca este destul de acid in gust;
– sunt o sursa bogata in vitamina A si C;
– nu contin grasimi, colesterol si sodiu.
Cum le alegi :
– Fructele mai crude sunt destul de tari si au o culoare predominant verde;
– Cand sunt coapte, ele apar in culori de la verde, spre galben si rosu, sunt destul de tari cand sunt presate si foarte aromate;
– Evita-le pe cele moi si vatamate;
– Alege-le pe cele de dimensiuni mai mici si carnoase.
Cum le pastrezi:
– daca ai cumparat un fruct mai crud, depoziteaza-l la temperatura camerei pentru o perioada de pana la 5 zile;
– fructele coapte pot fi pastrate in frigider, in pungi de plastic, dar nu in acelasi loc cu legumele, si nu mai mult de patru zile;
Cum le consumi:
– inainte de curatare si taiere, spala-le cu atentie;
– indeparteaza coaja si samburele si taie miezul de culoare portocalie;
– cand tai fructul, asigura-te ca ai un pahar sau un bol la indemana in care sa pastrezi sucul;
– mananca-le proaspete si crude, in salate sau sucuri;
– pot fi folosite si in diferite sosuri;
– pentru efecte benefice maxime, consuma-l dimineata alaturi de alte fructe;
– foloseste-le in cocktail-uri.
Efecte benefice:
– sunt o sursa importanta de nutritie asigurand o buna functionare a organismului;
– un bun dezinfectant al corpului;
– ajuta la scaderea febrei.