Cinci procurori şi patru judecători au decis că o fetiţă în vârstă de doar 11 ani poate consimţi un act sexual cu un bărbat în vârstă de 52

Cinci procurori şi patru judecători au decis că o fetiţă în vârstă de doar 11 ani poate consimţi un act sexual cu un bărbat în vârstă de 52

Jurnaliștii Libertatea au făcut recent publice numele mai multor magistrați care au decis că o fetiţă în vârstă de doar 11 ani poate consimţi un act sexual cu un bărbat în vârstă de 52.

Cinci procurori şi patru judecători au decis că un copil de clasa a IV-a are discernământ şi poate consimţi să facă sex cu un bărbat care îi putea fi bunic.

Jurj Viorel, agresorul sexual în vârstă de 52 de ani, a susţinut că „fetiţa l-a provocat să facă sex cu ea, deoarece era mereu îmbrăcată sumar'.

Magistraţii l-au crezut. Fetiţa de 11 ani a fost violată în curtea vecinilor, acolo unde mergea să se joace cu copiii care erau de aceeași vârstă cu ea.

La insistenţele lui Jurj, alţi cinci adolescenţi au agresat sexual minora. Pentru fapta lor, adolescenții au primit amenzi simbolice, în valoare de 250 sau 100 de lei.

Cinci procurori şi patru judecători au decis că o fetiţă în vârstă de doar 11 ani poate consimţi un act sexual cu un bărbat în vârstă de 52

Mai bine de un deceniu, fata s-a străduit să le demonstreze magistraţilor români că a fost victima unui viol.

Doar trei din şapte judecători i-au dat până acum dreptate. Ioana* era elevă în clasa a IV-a când a fost violată de şase indivizi care locuiau în acelaşi sat cu ea.

Cinci dintre agresorii sexuali erau adolescenţi, iar cel care i-a instigat, Jurj Viorel, avea 52 de ani.

Calvarul fetiţei a durat şapte luni. În tot acest timp, Jurj o amenința că „o omoară cu bătaia' dacă spune cuiva, iar Ioanei i-a fost ruşine şi frică să le ceară ajutorul părinţilor ei.

În martie 2009, observând că fata nu mai foloseşte absorbante intime, mama a început să-i pună întrebări.

Abia atunci a aflat prin ce trece fetiţa care, în urma agresiunii sexuale, rămasese însărcinată.

Părinţii au depus în aceeaşi zi reclamaţie la Poliţie, iar cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Rechizitoriul întocmit pentru acest caz se bazează pe declaraţiile fetiţei, certificatul medico-legal, declaraţii ale unor martori şi declaraţiile celor şase învinuiţi.

În certificatul medico-legal se preciza doar că victima „prezintă deflorare completă, iar pe corp nu sunt prezente urme de violenţă'.

Iar ca martori, procurorul a audiat doar două fetiţe care aveau 13 şi 14 ani, surorile adolescenţilor puşi sub învinuire.

Singurii care n-au vrut să creadă că un copil de 11 ani poate consimţi un act sexual au fost poliţiştii de la IPJ Hunedoara.

Ei au solicitat ca fetiţei să i se facă o expertiză medico-legală psihiatrică. Iar concluziile au fost că ea suferea de stres posttraumatic.

Întreg procesul, dar și numele celor care au considerat că fetița în vârstă de 11 ani putea consimți întreținerea de relații sexuale le puteți citi în materialul redactat de jurnaliștii Libertatea.

* Jurnaliștii Libertatea nu au dezvăluit identitatea fetiței, din respect pentru viaţa privată a acesteia.

Foto: Shutterstock.ro

Citește și:

Alertă la școala unde învață prințul George și prințesa Charlotte. Patru copii sunt în carantină din cauza coronavirusului

A fost confirmat primul caz de coronavirus din România. Ce măsuri au fost luate?

Este eficientă masca de protecție împotriva coronavirus? Care sunt cele mai bune măști

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri