Made in Switzerland

Stiam deja despre ciocolata, ceasurile si bancile elvetiene. Aveam sa aflu despre oamenii acestei tari si preocuparea lor pentru natura si sanatate.

De pe aeroportul din Milano, dupa o ora de mers cu masina, am ajuns la Lugano – un orasel situat in sudul Elvetiei, in regiunea Ticino, foarte aproape de granita cu Italia (30 km).

Nu stiu exact cand am trecut granita, pentru ca nimeni nu ne-a cerut pasaportul. Dar privelistea uimitoare a lacului imens inconjurat de munti si zarea tivita de crestele inzapezite ale Alpilor m-au convins: ajunsesem in Tara Cantoanelor.

TURISMUL
Zona este ideala pentru turism, pentru ca are tot ce ii trebuie: munti, lacuri, vegetatie subtropicala (inclusiv palmieri), o clima blanda, mediteraneana, cladiri istorice, biserici si fresce, muzee, cazinouri.

In Lugano, stradutele inguste, in panta, intrerupte de arcade, piatetele pavate, marginite de restaurante si cafenele, arhitectura italiana iti fura privirea si inima.

Adauga la acestea aerul curat, traficul lejer, serviciile ireprosabile si vei sti de ce Elvetia este o destinatie atat de ravnita de turisti.

Mancarea este savuroasa, curatenia – stralucitoare. Notiunea de "bacsis" e necunoscuta, angajatii hotelului instrumenteaza din umbra in cel mai mic detaliu confortul oaspetilor: de la prezenta papucilor si a halatului din dotare, pana la impaturitul estetic al pijamalei si bombonica de ciocolata pe care o gasesti pe perna.

Lugano, la intersectie de drumuri Detaliu din statiunea Arosa, surprins de la fereastra hotelului

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta