Machiajul corector te scapă de complexe

Machiajul corector, soluția anti-imperfecțiuni

Machiajul ne pune în valoare trăsăturile, ne dă acea notă de prospețime pierdută după prea puține ore de somn și ne corectează imperfecțiunile. Află cum poți folosi machiajul corector!

Machiajul corector, soluția anti-imperfecțiuni

Folosește machiajul pentru a-ți corecta imperfecțiunile

Cea de-a treia parte, a corectării imperfecțiunilor, este și cea mai provocatoare. Uitându-ne în oglindă, mai mereu găsim un detaliu care ne nemulțumește. Lipsa simetriei ochilor, pleoapele lăsate, ochii depărtați sau, dimpotrivă, apropiați, sprâncenele asimetrice sunt câteva dintre cele mai frecvente motive pentru a aprofunda tehnici de machiaj speciale.

Important este să le pui în aplicare corect, iar machiajul să fie folosit în mod echilibrat. În caz contrar, excesul nu va face decât să atragă atenția asupra „problemei' pe care vrei să o corectezi.

Pleoape lăsate?

Este o problemă frecventă, care, aparent, pune probleme machiajului propriu-zis, pentru că fardul nu se observă. Tocmai de aceea, cel mai bine este să aplici o cantitate suficientă de fard atât pe arcadă, cât și pe pleoapa mobilă. Începe prin a aplica o nuanță neutră pe pleoapă, întinzându-te spre arcadă. În pliul pleoapei, aplică o nuanță mai închisă, pentru a crea atât contrast, cât și volum. Este important ca fardul să se vadă atunci când ochii sunt deschiși, trebuie să ai mereu în vedere acest aspect.

Machiajul corector pentru ochi apropiați

Pentru a crea impresia de echilibru, ai nevoie de o trusă de farduri în două nuanțe – una mai deschisă și una mai închisă. Aplică nuanța deschisă în colțurile interne ale ochilor, în zona pleoapei superioare. Aplică nuanța deschisă spre exterior. Important este ca la final, cu ajutorul unei pensule, să combini culorile, astfel încât trecerea dintre cele două să se producă subtil.

Ochi depărtați

În cazul ochilor depărtați, în colțul intern al ochiului, aplică fardul închis la culoare în formă de V, adică și pe pleoape superioară, și pe cea inferioară. Estompează apoi culoarea spre exterior. Aplică mascara într-o cantitate mai mare în zona centrală a genelor.

Ochi mici?

Mascara nu trebuie să lipsească din trusa de machiaj – este un element esențial când vrei ca ochii să pară mai mari. Aplică pe pleoape o nuanță mai deschisă și chiar în pliul pleoapei nuanța mai închisă, pentru a crea volum. Sub sprâncene aplică un fard alb, pentru mai multă luminozitate.
Cătălina Chiricheș
Foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete