Machiajul corector face minuni

Machiajul corector face minuni

Nimeni nu-i perfect! Important este sa stii cum sa maschezi micile defecte ale fetei. Mirela Vesca, make-up artist Rimmel London, te invata cum sa arati perfect in orice moment!

Pentru machiajul corrector trebuie sa ai inntrusa de make-up:

 • doua nuante de pudra: nuanta 1 este cea de baza si se identifica nuantei naturale a pielii si nuanta 2, care este cu un ton mai inchisa decat nuanta 1
 • fard de obraz intr-o nuanta naturala (bej, bej-roze)

Pentru corecatarea fetei rotunde:

 • nuanta 1 se aplica pe zona centrala a fetei bine estompat spre margini
 • nuanta 2 se aplica pe lateralele fetei astfel incat sa para iluminat un oval perfect
 • fardul de obraz se aplica pe zona centrala a obrajilor (se va evita reteta care spune ca trebuie creata o dunga de fard de obraz care uneste lobul urechii de coltul gurii, rezultatul poate fi inestetic)

Pentru corectarea fetei patrate:

 • nuanta 1 se aplica pe toata fata si se vor umbri cu nuanta 2 unghiurile laterale pe care dorim sa le estompam
 • fardul de obraz se aplica pe pometi, usor oblic si estompat spre tample

Pentru corectarea fetei lungi:

 • cu nuanta 2 se umbreste linia superioara a fruntii si zona maxilarului.
 • fardul de obraz trebuie aplicat orizontal pentru a echilibra zona mediana a fetei; linia de aplicare uneste imaginar centrul urechii de aripile naului)

Fata triunghi cu baza in sus se corecteaza astfel:

 • se umbreste bine zona fruntii
 • se aplica fardul de obraz, pe pometi si tample

Fata triunghi cu baza in jos se corecteaza astfel:

 • se umbreste cu nuanta 2 zona maxilarului
 • fardul de obraz se aplica central (cand femeia zambeste) si se va estompa in zona superioara a pometilor, spre tample

 

Corectia ochilor

Ochii apropiati: se folosesc umbre inchise pe colturile externe ale ochilor si prin contrast se vor aplica nuante deschise, luminoase, sidefate in coltul intern al pleoapelor spre nas. Genele se vor farda cu mascara de la jumatatea pleoapei, spre exterior incercand si o orientarea a acestora spre exterior. Este foarte importanta pleoapa inferioare care trebuie fardata dupa aceeasi reteta de aplicare a nuantelor.

Ochii departati: sunt ochii ideali pentru a fi fardati tip "smokey eyes". pleoapele superioare si inferioare sunt fardate cu nuante inchise, ochiul este inconjurat de culoare foarte bine estompata.

Ochii mici se fardeaza dupa reteta ochilor apropiati si se va adauga un creion alb in interiorul pleoapei inferioare. Fardurile alese pot avea si nuante apropiate ca intensitate si texturi satinate sau mate.

Ochii mari: reteta smokey eyes realizata cu nuante naturale de bej sau brun; este necesar un creion inchis la culoare in interiorul pleoapei inferioare.

Ochi descendenti: un creion inchis la culoare aplicat in interiorul pleoapei inferioare va ridica vizibil linia ochiului. Pe pleoapa superioara se poate aplica o linie de tus la baza genelor, de la jumatatea ochiului spre exterior. Ca punct de plecare linia de tus, de vor aplica succesiv nuante de fard de la inchis spre deschis, pe toata jumatatea pleoapei superiore. Fardurile se vor estompa cu pudra spre exteriorul ochiului.

Ochiul asiatic: se pune mare accent pe pleoapa inferioara deoarece acesata se vede cel mai bine; se pot folosi creioane sau farduri foarte colorate. Pleoapa superioara se fardeaza uniform, cu texturi mate si nuante medii. Se vor evita trecerile evidente intre tonuri,

Ce nuante de farduri de pleoape trebuie sa folosesti pentru a accentua culoarea irisului

Ochii verzi – se fardeaza cu nuante care contin pigmentul rosu: roz, lila, violet, maro roscat, aubergine, grena
Ochii albastri: se fardeaza cu nuante care contin pigmentul orange: auriu, maro, bej, teracota, ocru.
Ochii negri: se fardeaza in funtie de nuanta pielii si a vestimentatiei
Ochii avand irisul caprui se fardeaza in tonuri reci: albastru, gri, argintiu

Machiajul buzelor:

Buze mici: se deseneaza conturul in afara conturului natural, fara a schimba forma buzelor. Rujul trebuie sa fie luminos, stralucitor.
Buze mari: se pastreaza conturul sau se deseneaza un contur nou in interiorul celui natural. Rujul trebuie sa fie ales intr-o nuanta neutral de bej.
Buze subtiri: pe zona centrala se aplica un fard sidefat stralucitor; sunt recomandate rujuri speciale care ofera volum buzelor.
Buze cu expresie trista (are comisurile cazute): se va incerca redessenarea conturului buzelor astfel incat creionul va trecepeste linia descendenta in idea obtinerii unei expresii vesele.

Text: Ilinca Franc

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete