Luminiţa Gheorghiu este imaginea TIFF 2013

În cadrul galei de închidere a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, actriţa Luminiţa Gheorghiu va fi distinsă cu Premiul de excelenţă.

„Ideea de plecare a fost aceea de a provoca o întâlnire între două personalităţii definitorii ale filmului românesc: regizorul Cristi Puiu şi actriţa Luminiţa Gheorghiu. Consider că între cei doi artişti există o alchimie fantastică ,, este de părere Mihai Chirilov, directorul artistic al festivalului.

Cariera Luminiţei Gheorghiu, începută acum mai bine de 30 de ani, este strâns legată de cea a lui Cristi Puiu, care a distribuit-o în toate cele trei lungmetraje ale sale: Marfa şi banii (2001), Moartea domnului Lăzărescu (2005) şi Aurora (2010).

A fost o surpriză foarte mare şi m-am simţit onorată că m-au ales pe mine. Iar reîntâlnirea cu Cristi Puiu a fost foarte plăcută, am colaborat la trei filme deja, ne cunoaştem bine şi cred că vom lucra împreună până când viaţa ne va despărţi”, a declarat Luminiţa Gheorghiu.

Actriţa a avut roluri memorabile în Moromeţii (1988), de Stere Gulea, şi Code Inconnu (2000), în regia lui Michael Haneke.

De-a lungul timpului, a colaborat cu Lucian Pintilie, Alexandru Tatos şi Radu Mihăileanu.

În 2010, a câştigat Premiul Gopo pentru rolul secundar din Francesca, în regia lui Bobby Păunescu.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) şi se va desfăşura în perioada 31 mai-9 iunie, la Cluj-Napoca.

Vedetele sprijină lupta contra autismului la Balul Albastru

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete