Legătura neștiută dintre regretata actriță Ilinca Tomoroveanu și clarvăzătoarea Carmen Harra

Marea actriță a teatrului românesc Ilinca Tomoroveanu s-a stins în luna mai a anului 2019, la 77 de ani, după o luptă crâncenă cu boala. Ilinca Tomoroveanu a fost nepoata marelui poet şi om politic Octavian Goga și verișoara clarvăzătoarei Carmen Harra.

Ilinca Tomoroveanu s-a născut la trei ani după moartea poetului. Actrița a păstrat amintiri dragi despre „paradisul' cunoscut de poet la Rășinari, „locul cel mai frumos de pe lume, un loc sfânt', după cum îl descria, în urmă cu câțiva ani, într-un interviu publicat de ziarul Cotidianul.

Îndrăgita actriță a moştenit o avere evaluată la câteva milioane de euro pentru care se lupta cu alte rude. De 14 ani, Florin şi Radu Mureşanu, nepoţii Veturiei, a doua soţie a lui Octavian Goga, sunt în proces cu statul român pentru bunurile familiei.

Nici Ilinca Tomoroveanu, nici Carmen Harra nu au moștenit nimic din averea lui Octavian Goga

Prin testament, Octavian Goga i-a lăsat toată averea Veturiei după moartea lui. În 1966, însă, ea a donat totul statului român. În 2015, nepoţii Veturiei i-au anulat testamentul şi au obţinut retrocedarea Complexului Muzeal „Octavian Goga' de la Ciucea, judeţul Cluj. În condițiile anulării testamentului, Ilinca Tomoroveanu, Carmen Harra, dar şi alte rude ar fi putut intra în cursa pentru avere. Deși au fost tentate de moştenire, nici Ilinca Tomoroveanu, nici Carmen Harra nu s-au implicat în lupta pentru averea unchiului lor.

Achiziţionat în 1920, domeniul de 24 de hectare găzduieşte un conac impresionant, unde se află numeroase colecţii de mare valoare, printre care şi tablouri semnate de Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian şi Camil Ressu. Tot acolo se află Mausoleul Iubirii, unde își dorm somnul de veci Octavian şi Veturia Goga.

Deşi a avut două soţii, poetul nu a avut copii, ci doar nepoţi de la fraţi.

N-am făcut niciodată un titlu de glorie din rudenia cu Octavian Goga. Ioan, nepotul crescut de Octavian Goga, i-a avut pe Alexandrina, mama mea şi pe Mircea Goga. Nu m-am bătut pentru moştenirea lui Goga, dar am aflat că toată averea lui a mers la rudele Veturiei. Am aflat de rudenia cu Ilinca Tomoroveanu de la Mircea, însă nu am cunoscut-o personal pe actriţă', a declarat Carmen Harra pentru click.ro.

Ilinca Tomoroveanu și Traian Stănescu, o iubire ca în filme

Înainte de a deveni iubiți, Ilinca Tomoroveanu și Traian Stănescu au avut o frumoasă relație de prietenie: “La început, a fost o mare prietenie. Stăteam în același cartier. Am jucat împreună, în teatru și film. Și, deodată, am descoperit că ne iubim. Într-o clipă“, povestea actrița pentru 9am.ro

Secretul relației lor aproape perfecte? “Ca-n vorba românească: Mai dă, române, mai lasă, jupane. Cu diplomație, cu echilibru, să găsești nota potrivită“, spunea actrița pentru sursa menționată anterior.

Ilinca Tomoroveanu și Traian Stănescu au împreună un fiu, Mihai Stănescu, care este operator tv, și un nepoțel, Victor Alexandru, cel mai răsfăţat membru al familiei. A locuit în Bucureşti, într-o casă cochetă şi liniştită înconjurată de flori. A fost tot timpul o prezență discretă, afișându-se doar la evenimente culturale.

Citeste si

Cum arată Ileana Popovici la 73 de ani. Îndrăgita actriță are un mare regret

Sfârșitul tragic al surorilor Elenei Cârstea: „Mi-e tare dor de voi și m-ați lăsat singură'

Povestea sfâșietoare a lui Ștefan Mihăilescu-Brăila. A fost obligat să reînvețe să meargă și să citească după un atac cerebral și a sfârșit în sărăcie, uitat de lume

Sursa: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete