Lecția de frumusețe

Nu este orice fel de lecție: vei învăța să valorifici câteva ingrediente și să readuci în uz metode de coafare cu istorie în spate!

lectia de frumusete

Ulei și apă

✱ Când vrei să faci baie, ia cu tine și licoarea magică, adică uleiul de măsline. În timp ce apa curge, amestecă o cantitate generoasă de ulei, astfel încât să se disperseze uniform. De ce tocmai uleiul de măsline? Pentru că aici este concentrată o cantitate generoasă de antioxidanți, minerale și acizi grași esențiali, adică ingrediente potrivite pentru a-ți hrăni pielea. Prin urmare, firesc este să te lași pe spate și să te relaxezi.

✱ Vei simți că pielea ta arată și se simte mai bine imediat după duș.

✱ Sophia Loren a vorbit întotdeauna despre beneficiile băilor cu ulei de măsline și nu avem cum să o contrazicem. Aranjează-ți părul într-un mod rapid: pulverizează fixativ pe o dischetă, tapotează la rădăcină, apoi usucă-l.

Coafuri fără bătăi de cap

Nu ai nevoie întotdeauna de un ondulator sau de o placă de păr pentru a crea buclele potrivite fizionomiei tale. Iată trei alternative:

Lejeritate studiată

✱ Dacă folosești prosoape de bucătărie din hârtie, păstrează rola de carton din mijloc și decupeaz-o în trei bucăți.

✱ Usucă părul până în punctul în care îl mai simți puțin umed. Împarte-l în șuvițe și ruleaza-l pe „biguidul improvizat, apoi prinde-l cu un clips de păr. Este foarte important ca bucla să fie orientată către exteriorul feței.

✱ Când părul este uscat complet, îndepărtează bigudiurile și treci cu degetele prin buclele nou-formate. Aplică o cantitate mică de fixativ pentru rezistență, și gata! Acum ai o coafură lejeră, pentru întreaga zi.

Bucle boho

✱ Ai nevoie de doar câteva clipsuri metalice care să te ajute să fixezi mai bine buclele. Măsoară 2 cm de la rădăcină în jos și, din acel punct, rulează o șuviță de păr umed, folosindu-te de degetele mijlociu și indice. Fixează buclele cu câte un clips.

Mai multă formă

✱ Dacă îți era dor de obiceiuri de înfrumusețare din trecut, atunci pune în aplicare, în situații de urgență, clasica metodă a „părului pe moațe. decupează dintr-un prosop de bucătărie textil fâșii de 3.5 cm lățime și înfășoară câte o șuviță de păr.

✱ Când bucla înfășurată atinge scalpul, leagă capetele într-un nod lejer.

✱ Dacă vrei bucle foarte strânse și bine definite, este suficient să dormi peste noapte cu părul prins în acest fel.

Partea bună a zahărului

✱ Zahărul este unul dintre inamicii din alimentație, dar hai să îi vedem și părțile bune. Vrei un tratament rapid care să-ți exfolieze buzele? Amestecă două părți de zahăr cu o parte de miere și masează pe buze prin mișcări circulare. Această metodă este eficientă în vindecarea buzelor uscate și crăpate, care devin astfel mult mai moi.

✱ Pentru un body scrub adaugă în amestecul de mai sus și o parte ulei de măsline, apoi masează ușor pielea. O lume la picioarele tale

✱ Oferă-le picioarelor relaxarea mult așteptată, după o noapte petrecută în pantofi cu tocuri. O modalitate simplă și accesibilă este următoarea: înainte de a te băga în pat, aplică pe tălpi o cremă hidratantă pe care o folose ști de obicei pentru corp sau pentru mâini, apoi îmbracă-ți picioarele în șosete de bumbac. Acestea ajută pielea să absoarbă cât mai multă cremă, astfel că dimineața, la prima ora, picioarele tale vor fi foarte fine!

Ora de ceai

✱ Repetă acest obicei care te va ajuta să reduci pungile de sub ochi, cearcanele și ochii obosiți.

✱ Ia două pliclețe de ceai și pune-le într-un pahar cu apă rece timp de trei minute. Scoate-le și elimină ușor excesul de apă, înainte de a le ține timp de 10-15 minute pe ochii închiși.

✱ Vei avea parte de 2 beneficii: în primul rând, pielea va fi relaxată, iar zonele mai umflate de pe chip diminuate. În al doilea rând… ei bine, depinde de ceaiul pe care îl alegi.

✱ Ceaiul negru și verde diminuează cearcănele, datorită conținutului ridicat de cafeină, care comprimă vasele mici de sânge de sub ochi.

✱ Mușețelul este indicat dacă  ochii sunt roșii și iritați, datorită proprietăților calmante.

Autor: Cătălina Chiricheș

Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete