(P) Esența feminității

Rochia definește o stare de spirit și se transformă într-o stare de grație când întâlnește persoana potrivită. În acest caz, Lucia Goreaev, protagonista copertei.

Pe Lucia Goreaev o știam dintr-un reportaj despre afacerea de familie pe care o are la Sibiu, acolo unde produce cunoscuta cremă de gălbenele pe care toată familia mea o folosește încă de când eram copil. Am remarcat de atunci eleganța desăvârșită a directoarei CETA Sibiu, rochiile de business, dar și ținuta și atitudinea impecabile care trebuie să însoțească aceste rochii.

Am invitat-o la o ședință foto pentru coperta lunii martie, pentru care a venit cu un stander întreg de rochii. Am pornit, firesc, de la machiaj, ne-am împărtășit secrete de îngrijire și cochetării feminine, ca să ajungem la discuții despre feminitate, maturitate, despre asumarea vârstei care te ghidează în alegerile corecte, inclusiv cele vestimentare, despre farmecul decadei 40, despre care amândouă consimțim că e apogeul exprimării frumuseții și feminității pe toate planurile.

Prima rochie (de care îți aduci aminte). Povestea ei

Am răsfoit albumele cu poze alb-negru din copilărie și mi-am adus aminte. Nu a fost chiar o rochie, ci o pelerină roșie cu tiv alb. E primul articol „fashion de care-mi aduc aminte. Aveam și pantofiorii asortați, roșii, de lac, cu baretă. Și un sentiment de bucurie curată, pură, de uimire în fața minunățiilor care mi-au însoțit copilăria.

Rochia mamei. Ai purtat vreodată o rochie de-a ei în tinerețe?

Rochii nu, erau prea „adulte și nu mă caracterizau, dar mărgele, cercei, farduri și parfumuri, nimic nu a rămas neîncercat. De mică am știut exact ce-mi place și ce nu. Aveam păreri foarte clare despre preferințele vestimentare și în copilărie eram aproape de fiecare dată în contradicție cu mama. A fost o femeie foarte elegantă și când mă gândesc la ea, nu-mi aduc aminte să o fi văzut în pantaloni. Și nu-mi aduc aminte să o fi văzut vreodată ieșind din casă nearanjată.

Există un bun simț și un respect pentru calitate care s-a transmis din generație în generație în familia mea. Nu e vorba doar despre felul în care te îmbraci, e un întreg concept în care-ți integrezi viața. Probabil acesta e motivul pentru care în centrul preocupărilor mele a fost mereu calitatea.

Suntem printre primii producători de unguente și am creat unele dintre cele mai concentrate produse de acest gen de pe piață, foarte apreciate atât pentru proprietățile terapeutice, cât și pentru utilizarea lor în cosmetică. Și asta de 20 ani.

Ce spun rochiile despre Lucia Goreaev? Despre starea ei de spirit?

Recunosc: dintotdeauna rochiile au fost preferatele mele. Complete, versatile, ușor de purtat, expresive și potrivite pentru toate ocaziile. Caracterizează perfect momentul și felul în care te simți – sobră, serioasă, jucaușă, într-o dispoziție de distracție sau de călătorie – fiecare ipostază și fiecare stare de spirit poate avea o rochie pe măsură.

Rochia preferată de business woman

Colorată. Roșie, bleu, verde sau ciclam, la baza gâtului, cu cordon sau fără, cu mânecă scurtă sau lungă și doar extrem de rar neagră, niciodată costum cu fustă și sacou și niciodată pantaloni. Sobră, dar feminină în același timp pentru că lucrez cu plante – feminine prin natura lor – iar cumpărătorii mei sunt în mare majoritate femei.

Pentru a mă menține aproape de esența activității mele, cred că e important să păstrez această energie a feminității cât mai mult timp, deși, recunosc, de multe ori mi-e greu. La finalul unor zile, dincolo de probleme tehnice, provocări și decizii de tot felul, trebuie să-mi aduc aminte cât de frumoasă și de profund feminină e această activitate care-mi permite să creez și să ajut.

Încerc prin tot ceea ce fac să aduc bucurie și să fac bine oamenilor și am convingerea că munca mea contează și mă definește. Produsele pe care le  facem noi sunt atât de mult asociate grijii, un atribut specific feminin, fie că vorbim de mame, bunici, soții, surori. Ceta Sibiu e un brand născut dintr-o îndelungată tradiție de familie. Ceea ce producem e preparat cu apreciere pentru puterea vindecătoare a plantelor.

Cel mai frumos compliment pe care l-am primit pentru o rochie a fost „it is very much you. Cum arată rochia TA?

Este simplă, obligatoriu cu un croi impecabil, rafinată, iar eleganța ei transcende timpul. Nu este modă, e o stare de a fi. E mai mult decât o haină, e o declarație de independență, de frumusețe și de feminitate. Vorbește despre tine, afirmând fără ostentație, dar foarte clar: asta sunt. Rochia ideală e sinceră: într-adevăr este „very much ME.

Există o vârstă la care redescoperi farmecul rochiilor? Există etape de viață în care le înțelegi mai bine?

Rochiile au un farmec atemporal de care te poți bucura din copilărie până la bătrânețe, dar cred că doar după o anumită vârstă începi să devii pe deplin conștientă de acest farmec. Cred că una dintre cele mai frumoase etape în viața unei femei începe la 40 de ani. Este debutul perioadei de maturitate și luciditate: au apărut primele riduri.

Ei și? Nu mă definesc… 2-3 kg în plus. Nu contează. Dincolo de aspectul fizic începe să conteze tot mai mult altceva: cum ai folosit timpul pe care l-ai trăit. Accepți și îți asumi vârsta sau te lupți cu natura? Știi ce vrei, ce te motivează, ai înțeles mai bine cine ești? Ai evoluat, ai depășit suficiente obstacole ca să poți afirma cu curaj: pur și simplu asta sunt?

Dacă nu mai ești încorsetată de părerile altora despre cum ar trebui să fii, să te îmbraci sau să arăți și îți urmezi dorința firească de exprimare, stilul tău se va armoniza cu ceea ce ești tu cu adevărat. Doar atunci feminitatea va fi una împlinită, autentică, un act artistic.

Clasicul panaceu

unguent de galbenele

Crema tip balsam cu extract de gălbenele este cel mai popular produs al brandului CETA Sibiu și este de nelipsit din trusa medicală a oricărei familii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete si Moda