Kshama Bindu, femeia care s-a căsătorit cu ea însăși: „Simțeam că sunt suficientă pentru mine”

Inspirată de un serial de pe Netflix, Kshama Bindu, în vârstă de 24 de ani, s-a căsătorit cu ea însăși luna trecută, primul exemplu de „sologamie” din India.

Deși este îmbrăcată corespunzător ca o proaspăt căsătorită, ea este diferită de celelalte mirese. Pentru că nu s-a căsătorit cu un bărbat sau cu o femeie, ci cu ea însăși.

„Oamenii se uită ciudat la mine. Ca și cum aș fi comis o crimă”, a declarat ea pentru Al Jazeera.

„Sologamia” lui Bindu, o căsătorie cu sine însuși, a avut loc luna trecută într-o nuntă indiană detaliată, ceea ce a făcut din ea o senzație pe internet peste noapte și a făcut-o prima indiancă care s-a angajat vreodată într-o astfel de practică.

Bindu spune că i-a venit ideea sologamiei cu doar trei luni înainte de nunta ei, după ce a urmărit serialul Netflix, „Anne With An E”, o poveste de maturizare a unei tinere orfane care a îndurat abuzuri în copilărie.

Kshama Bindu: „Vreau să fiu o mireasă, dar nu o soție”

Plecând de la replica din serial, „Vreau să fiu o mireasă, dar nu o soție”, la un alt nivel, în cele din urmă s-a căsătorit cu ea însăși pe 8 iunie. De atunci, de când se deplasează la serviciu și până când iese la cumpărături în statul Gujarat din vestul Indiei, tânăra în vârstă de 24 de ani a primit priviri dezaprobatoare din partea străinilor.

Dar ea nu ar putea fi mai fericită de atât. Ziua nunții sale a fost cea mai frumoasă zi din viața ei, a spus ea, adăugând: „Eram înmărmurită de mine când m-am uitat în oglindă. Nu aveam grijile unei mirese indiene normale. Am simțit că sunt suficientă pentru mine însămi”.

Cea mai bună parte a căsătoriei ei cu sine, spune ea, este că nu s-au schimbat prea multe de la nuntă.

„Nu am nevoie de validarea altcuiva. Nu trebuie să mă gândesc să mă mut într-un alt oraș pentru că partenerul meu trebuie să se mute. Mă pot gândi doar la mine”, a declarat ea pentru sursa citată mai sus, adăugând că nimeni în afară de ea însăși nu îi poate oferi o iubire mai mare.

Kshama-Bindu1SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Bindu este o femeie neobișnuită într-o societate indiană tradițională aflată în plină schimbare. Este aceasta o iubire de sine radicală, o căutare a faimei, o glorificare deliberată a singurătății ca un protest împotriva singurătății sau o respingere a patriarhatului și a așteptărilor societății față de femei?

Experții spun că o astfel de declarație de iubire de sine ar fi putut fi rezultatul unor traume din trecut și al unor relații eșuate și ar putea indica chiar tendințe narcisiste.

Anusnigdha, un cercetător cu orientare psihanalitică de la Universitatea Birmingham din Marea Britanie, crede că o traumă extremă la o vârstă fragedă ar putea explica iubirea de sine.

Pentru cineva care a trecut prin traume, o astfel de acceptare ar putea fi extrem de vindecătoare, a spus ea.

„Într-o societate în care totul este acum sărbătorit pe rețelele de socializare, se pare că ea a vrut să facă o declarație publică că s-a acceptat în sfârșit pe sine după o călătorie de vindecare”, a declarat Anusnigdha pentru Al Jazeera.

Bindu spune că a avut o copilărie grea și că a fost abuzată sexual în mod repetat când avea opt ani.

„De fiecare dată când se întâmpla, mă priveam în oglindă plângând și încercam să mă motivez și să mă inspir. Trebuia să-mi reamintesc că sunt puternică. Din această cauză, am crescut cu mult înainte de vreme”, a spus ea.

Potrivit datelor din 2020 ale Biroului Național de Evidență a Criminalității din India (NCRB), infracțiunile sexuale împotriva copiilor din India au crescut, cel puțin 40% din totalul infracțiunilor împotriva copiilor fiind infracțiuni sexuale.

Bindu se descrie ca fiind o persoană vocală, care ia mereu atitudine împotriva nedreptății.

„Unii oameni nu mă plac și vor să iau o pastilă de relaxare sau să o iau mai ușor. Eu sunt o persoană care reclamă sexismul ocazional și glumele misogine”, a spus ea.

„Odihnește-te în pace, patriarhie și reguli de gen”, scrie pe tatuajul de pe încheietura mâinii stângi a lui Bindu. „Patriarhatul m-a lovit de multe ori și în diferite etape ale vieții mele”.

Anusnigdha consideră că presiunile unei căsnicii ideale pentru femei în societatea indiană ar putea fi, de asemenea, un factor determinant în căsătoria lui Bindu cu ea însăși.

„Cele mai multe cazuri de sologamie din întreaga lume sunt femei. De la o vârstă fragedă, fetele sunt pregătite pentru căsătorie. Se poate simți ca o presiune foarte mare. Căsătorindu-se cu ea însăși, ea a închis gura oamenilor”, a spus ea.

Pentru prietenii și familia ei, a fost un șoc din senin. În cele din urmă, toți s-au alăturat. Prietenii ei au planificat chiar și o petrecere a burlăcițelor pentru ea, care nu a putut avea loc în cele din urmă din cauza barajului de oameni din mass-media din fața porții ei.

„Eram într-un fel de arest la domiciliu din cauza presei de afară, nu puteam ieși. Și vecinii au avut obiecții”, spune ea.

După ce s-a aflat vestea căsătoriei sale, presa s-a îngrămădit în fața casei sale pentru interviuri. Povestea ei a primit reacții amestecate, dar majoritatea poveștilor au prezentat-o ca pe un fel de pionier.

Există multiple referiri la sologamie în cultura populară occidentală. Ideea a apărut în mai multe filme și seriale de televiziune populare de la Hollywood, printre care Sex And The City, Glee și Doctor Who.

Foto: Profimedia, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri