Kastro, cea mai veche parte a insulei Skiathos

Kastro, cea mai veche parte a insulei Skiathos

Stăpânită pe rând de bizantini, venețieni, otomani și acaparată de pirații conduși de neînfricatul Barbarossa, Skiathos are o istorie lungă și fulminantă ce îi atrage precum un magnet pe turiștii pasionați de vizite culturale. 

Cea mai verde insulă aflată în Arhipelagul Sporadelor de Nord din Marea Egee își uimește turiștii cu pădurile bogate de conifere, plajele din nisip fin, golfurile cu apă ca smaraldul și ospitalitatea localnicilor. 

Descoperă Skiathos în nouă sezon estival alături de AeroVacanțe, singurul turoperator din România ce deține în portofoliul său zboruri charter cu plecare din Timișoara, dar și din București și Cluj-Napoca! Pachetele de vacanță cu ofertă Early Booking au prețuri tentante de la 299 euro/persoană și includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, taxe aeroport și asistență turistică. 

Povești cu pirați la Kastro

Cea mai veche parte a insulei Skiathos este reprezentată de Kastro – o cetate aflată pe o stâncă izolată pe coasta de nord-vest, unde ai parte de o veritabilă călătorie în timp odată ce ai ajuns aici. 

Primele pietre de temelie ale fortăreței au fost puse sub comandă bizantină în jurul secolului XIV, iar în perioada sa de glorie între zidurile de piatră se regăseau circa 300 de case și 20 de biserici impozante. Din cauza atacurilor tot mai frecvente ale piraților, locuitorii insulei Skiathos au fost cumva forțați să se refugieze în Kastro, moment când cetatea s-a transformat în capitală, funcție ocupată până în anul 1829. Aceasta a fost perioada când Kastro este abandonată în favoarea noului oraș, Chora, dezvoltat mult mai aproape de mare și mai ușor accesibil pentru localnici.  

Croazieră memorabilă în jurul coastei de nord a insulei Skiathos!

O excursie la Kastro poate fi o adevărată aventură, iar dacă ești pasionat de istorie acesta este locul spre care trebuie să-ți îndrepți atenția. Poți ajunge într-o croazieră relaxantă cu plecare din portul orașului Chora, ce îți face turul coastei de nord și oprește fix pe plaja Kastro, o mica fâșie de nisip înconjurată de stânci cu tentă violet. 

De pe plajă poți urca spre reciful stâncos pe care se înalță cetatea care păstrează o parte dintre ruinele unor biserici bizantine și moschei construite în perioada ocupației otomane. În plus, priveliștile spre mare pe care le vei surprinde din cel mai înalt punct al Castelului Kastro vor  fi cu adevărat memorabile. 

Hai cu noi sa iti aratam care sunt cele mai frumoase insule din lume! 

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta