Am pornit o afacere de la nevoie medicale ale copilului meu

Unt de cacao nerafinat în loc de ulei de palmier

Aşa a ales, de pildă, să nu folosească ulei de palmier, chiar dacă este natural, înlocuindu-l cu unt de cacao nerafinat, fiindcă un săpun cu unt de cacao este calitativ superior unuia pe bază de ulei de palmier – ca textură, indice de condiţionare şi chiar a faptului că se consumă mai greu. Creaţiile sale sunt unice nu doar pentru că sunt naturale şi sănătoase, ci şi fiindcă sunt dedicate.

Sunt făcute să răspundă unor nevoi specifice şi bine definite, iar amprenta personală se simte în cele mai mici detalii, de la selecţia ingredientelor, până la creaţia reţetelor şi la alegerea numelor.

O gamă extinsă de cosmetice naturale

sapunuri luthelo

Niciunul dintre produsele ei nu conține parabeni, chelatori, silicon, uleiuri minerale, parfumuri, coloranţi sau agenţi de spumare sintetici. La început acestea nici nu aveau etichetă, pentru că nu era vorba de un business în adevăratul sens al cuvântului, produsele fiind oferite gratuit. Apoi prietenii şi toate cunoştinţele i-au cerut săpunuri, au fost încântaţi, le-au lăudat, iar vestea a mers din om în om şi tot mai multe mame au cerut săpunurile Loredanei pentru copiii lor.

Reacţiile lor entuziaste au făcut-o să se gândească serios să facă din asta o afacere, iar acum, după patru ani, are deja create mai mult de 30 de cosmetice naturale cu extracte din plante, toate sub conceptul propriu: Luthelo. „Acesta a fost numele pe care l-am găsit noului meu univers, o combinaţie a numelor noastre: Lu(cas), The(a) si Lo(redana), surâde frumoasa mămică.

Despre viaţa ei dinainte vorbeşte mai puţin, cu privirea grea de amintiri rele care au învăţat-o să judece oamenii din jur nu după ceea ce spun, ci după ce răzbate din sufletele lor. A fost, povesteşte ea, o perioadă cumplită, în care iubirea se destrămase, în care doi soţi deveniseră din parteneri de viaţă, doi străini, iar Loredana trăia înconjurată de teamă, de durere şi de suferinţă, într-o groaznică singurătate în doi.

De la zero la succes, în patru ani

Crede cu tărie că decizia ei de atunci, de a rupe o relaţie nesănătoasă, a fost cea care i-a arătat că este o femeie puternică şi care i-a schimbat viaţa. Puterea ei a însemnat curajul de a spune „stop! şi de a pleca singură cu lucrurile într-o valiză şi cu doi copii mici de mână. „Nu exagerez când spun că am trăit şi zile în care abia reuşeam să cumpăr o pâine. Dar eram atât de liniştită şi mă consideram bogată, extraordinar de bogată.

A locuit întâi cu chirie, a bătut la o mulţime de uşi până ce a reuşit să-şi găsească de lucru, apoi a pornit o afacere de la zero, fără bani şi fără sprijin, iar o vreme destul de lungă a fost „antreprenor cu normă dublă, lucrând ziua la slujbă şi serile în laboratorul ei de cosmetice.

A fost o perioadă în care era la un pas să cedeze în faţa greutăţilor, a stresului şi a oboselii, însă cei doi micuţi care aveau nevoie de ea au fost imboldul pentru a găsi resurse să o scoată la capăt. Şi, în patru ani de la cotitura majoră a vieții sale, a reuşit să pună pe picioare, de una singură, o afacere unde produce săpunuri homemade şi să devină una dintre cele mai căutate creatoare de cosmetice naturale, afacere care îi asigură un venit decent şi i-a adus împlinire profesională şi succes social.

Autor: Adrian Cîlțan

Foto: Floriana Barbu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate