Am pornit o afacere de la nevoie medicale ale copilului meu

Loredana Kaschovits

O mamă care, absolut singură, cu doi copii mici de mână, a reușit să îşi întoarcă viaţa cu 180° şi a devenit, căutând un leac pentru băiatul ei, creatoarea unor biocosmetice de succes.

Loredana Kaschovits e o luptătoare. Este o sibiancă frumoasă, de un curaj special, care crede în lucruri bine făcute. Povestea sa de succes pare desprinsă din filme, deşi se întâmplă în realitate. S-a războit, pe rând, cu o relaţie nesănătoasă şi cu strâmbătatea unei vieţi de familie croite nedrept, apoi cu mentalităţile şi ezitările celor din jur, cu zile în care nu avea nici bani de-o pâine şi cu neajunsurile bolii propriului copil, cu singurătatea şi cu disperarea tăcută. S-a luptat şi a câştigat – ca orice mamă.

„Am pornit la drum, încercând să îmi fac bine băieţelul. Loredana este una dintre multele mame care au transformat necesitatea de a-şi vindeca puiul într-o pasiune, iar pasiunea într-o afacere. După ce faci cunoştinţă cu tânăra antreprenoare, realizezi ce te uimeşte cel mai mult: sinceritatea cu care te priveşte direct în ochi şi energia extraordinară pe care o răspândește în jurul ei.

Are ceva de spiriduş zâmbitor şi un neastâmpăr de care te molipseşti auzind-o aşa cum explică, parcă trăind acolo pe viu, ce a însemnat lupta ei cu viaţa, greutăţile pe care le-a învins şi cât a costat-o drumul până la reuşita de acum: „Afacerea Luthelo a pornit, ca şi capitolul al doilea al vieţii mele, dintr-un curaj obligatoriu, dintr-o necesitate, fiindcă am încercat să răspund nevoilor de îngrijire ale fiului meu.

Căsătorită şi mutată la ţară, am avut-o întâi pe Thea, apoi, după doi ani, pe Lucas. Aproape imediat după naşterea lui, am remarcat că pielea îi era foarte iritată, iar la două luni am avut şi diagnosticul: dermatită atopică. Un an întreg apoi, am mers din medic în medic, apelând la o mulţime de tratamente care un foloseau la nimic.

Primul săpun biocosmetic: Nuca fermecată

Ajutată de experienţa de asistentă medicală, Loredana a încercat să creeze un mediu steril în casă, dar produsele de igienă din comerţ acutizau simptomele copilului. Hăinuţele lui, spălate cu detergenţi chimici şi cu balsam de rufe, îi înroşeau pielea şi îi produceau aproape imediat bășicuțe şi mâncărimi cumplite.

„Am căutat soluţii naturale, dar produsele erau puţine şi atât de scumpe, încât, la vremea aceea, pur si simplu nu le puteam cumpăra. Am citit enorm despre ingrediente, uleiuri esenţiale şi efectele lor, am întrebat, am cerut peste tot alternative naturiste din plante şi am decis să torn singură un săpun natural de rufe cu care i-am spălat hainele şi aşternuturile, ca să nu i se irite pielea în timpul zilei şi somnului.

Loredana Kaschovits cu copiii

Şi, spre uşurarea mea, după primele spălări, starea lui s-a ameliorat vizibil. Atunci s-a născut primul meu săpun biocosmetic căruia i-am spus «Nuca fermecată» şi pe care îl am şi acum în magazinul virtual. În acel moment mi-am spus că aceea era calea către noua mea profesie: eram gata să devin săpunăreasă.

A urmat «Hidratelo», un al doilea săpun hidratant şi cicatrizant, cu gălbenele, cătină şi morcov, apoi «Blu», un săpun natural pentru familie şi încă unul neparfumat şi sănătos pentru igiena intimă. În plus, am fost prima din România care a folosit lapte matern pentru realizarea unui săpun natural personalizat.

Însă drumul de la culesul plantelor până la extragerea principiilor active şi apoi la turnarea şi saponificarea la rece a unui săpun absolut natural care să fie pe placul pielii tale este unul greu şi costisitor. Presupune timp, căutări, exerciţiu, experienţă, ore şi ore de buchisit reţete şi formule, de experimentat, de întrebat, de descoperit.

Citește continuarea în pagina următoare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate