Își împarte timpul între catedră și legume. Lecția dată de o profesoară de biologie: „A munci nu e o rușine!”

Ligia Mureșan, o profesoară de biologie din Beclean, județul Bistrița-Năsăud, își împarte timpul între catedră și legume.

Ligia Mureșan își împarte timpul între catedră și legume pentru că, spune profesoara, de când se știe cultivă legume și verdețuri alături de familia sa. Mai mult, pentur că 'a munci nu e o rușine', chiar profesoara merge și le vinde în piață.

Astfel, scrie Bistrițeanul, de mai bine de 15 ani Ligia Mureșan se împarte între catedră și grădină. Aceasta predă biologie la Colegiul Național „Petru Rareș' din Beclean, iar timpul liber și-l petrece printre legume și verdețuri.

„Totul e din producție proprie, de la Florești. La noi e o tradiție cultivarea legumelor. Așa cultivă toți oamenii, indiferent de profesia pe care o au. Majoritatea sunt oameni care muncesc și trăiesc din agricultură. Așa e tradiția satului', spune Ligia Mureșan.

Deși la prima vedere cele două „cariere' nu par să se împace, profesoara spune că astfel echilibrează munca fizică cu cea psihică.

„Pentru mine e un echilibru. La catedră am o muncă psihică, iar aici e muncă fizică și îmi echilibrez puțin și organismul. Așa mă mențin și fizic. Atâta timp cât ești sănătos, e păcat să stai. Trebuie să fii activ, pentru că mișcarea înseamnă viață,' a mai pecizat, pentru sursa citată, dascălul.

„Ca să întreții culturile trebuie să muncești în permanență. Când sunt liberă de la școală, muncesc și de dimineață până seara, iar când nu, muncesc când vin de la școală. Elevii știu că mă ocup cu asta în timpul liber, îmi cunosc hobby-ul. A munci nu-i o rușine! Eu așa consider, e muncă cinstită', explică Ligia Mureșan.

Profesoara spune că legumele sale sunt bio, refuzând să foloseasă orice fel de chimicale pentru a le ajuta să crească.

Sursa foto: bistriteanul.ro

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate