Ioan Gyuri Pascu, adept al sectei Dang care desconsideră medicina modernă

ioan gyuri pascu

Jurnalistul Cătălin Tolontan a aflat de la un prieten apropiat al artistului Ioan Gyuri Pascu că acesta din urmă era adept al unui cult cu peste 3 milioane de practicanți răspândiți în întreaga lume. Liderul mișcării Dang în România era chiar fosta soție a artistului, Daniela Marin. 

ioan gyuri pascu

În dezvăluirile publicate de Cătălin Tolontan pe blogul săuse arată că artistul ar fi refuzat în repetate rânduri ajutorul medical, în favoarea tratamentelor cu lumină, la care apelează cei care se consideră evoluați spiritual. “Fără să mai fie un cuplu, Daniela și Gyuri au rămas însă legați profund prin raportul maestră – discipol”, mărturisește prietenul apropiat al artistului.  Despre ea se crede că a primit darul vindecării chiar de la maestrul Dang.

Adepții Dang consideră că bolile sunt karmice, iar medicii nu pot vindeca decât corpul fizic, adică efectele bolilor, în timp ce iluminații cultului, prin practicile lor, pot vindeca corpul astral, cauzele bolii. Astfel, aceștia pretind că prin practicile cultului pot fi vindecate boli precum Alzheimer, cancer și pot fi diagnosticate SIDA și bolile psihice. Conform acestora, scopul fiecărui om pe pământ este nemurirea.

Cultul Dang este considerat o sectă periculoasă de către justiția europeană, în special din cauza practicilor periculoase din domeniul îngrijirii sănătății, dar și prin încercările repetate de fraudare a membrilor săi.

În România, secta Dang este reprezentată de 'Școala de energie', devenită acum 'Academia Spirituală'. Contactat de Cătălin Tolontan, un fost adept al acestei școli mărturisește: 'Scopul final al terapiilor neconvenționale Dang este acela de a învinge moartea și de a te pulveriza în lumină.” “Ei (adepții cultului – n.r.) spuneau tot timpul: mintea te minte. Propovăduiesc ruperea de rațiune și nevoia de a-ți asculta sufletul și învățăturile maestrului. Iar practicile pe care le-am exersat acolo creșteau, de fapt, anxietatea“.

Conform apropiaților lui Gyuri Pascu, acesta era și el inițiat în practicile Dang și călătorea adesea împreună cu soția sa în locurile sacre. Dovadă stau imaginile de pe contul de facebook al Danielei Marin, care îi arată, în 2014, pe malul mării în Irlanda, într-un circuit la monumentele druizilor, preoți celți. Conform acestuia, Gyuri Pascu ar fi fost principalul finanțator al cultului Dang în România.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber