Insula Marathonisi, un adevărat paradis

Din acest motiv, i se mai spune şi Turtle Island – chiar are şi forma unei broaşte ţestoase. Merită să vizitezi insula pentru a-i admira frumuseţea sălbatică!

În jurul insulei Zakynthos sunt mai multe insuliţe nelocuite, printre care şi insula Marathonisi, pe care vei găsi mai multe plaje naturale şi unde vei putea admira peisaje spectaculoase.

Poţi ajunge pe insulă închiriind o barcă din golful Laganas.

Insula Marathonisi îşi păstrează farmecul natural, aici nu există magazine, taverne sau restaurante, aşa că nu pleca la drum fără apa sau gustări!

Te poţi plimba admirând natură pură, poţi face plajă sau poţi explora împrejurimile, inclusiv cele două peşteri spectaculoase care se află aici.

Cât timp vasul este ancorat, trebuie neapărat să mergi pe micuţa plajă albă şi să înoţi în apele limpezi, printre bancurile de peşti. Vei avea o senzaţie de libertate totală. Apa este foarte curată şi caldă, iar timpul pare că se opreşte în loc.

Este o zonă potrivită pentru snorkeling, aşa că nu îţi uită la hotel ochelarii de înot şi tubul de respirat. Apa clară şi calmă îţi oferă o bună vizibilitate pentru a putea admiră fauna, flora şi peisajul submarin, iar lipsa curenţilor îţi oferă siguranţă deplină.

Marathonisi este renumită pentru habitatul natural specific broaştelor ţestoase de mare Caretta Caretta, motiv pentru care o parte a insulei, cea în care acestea îşi depun ouăle, a fost inclusă în Parcul Maritim Zakynthos.

Acest loc izolat este preferat de ceva vreme şi de o altă specie pe cale de dispariţie – foca Monachus, care vine aici pentru a se reproduce.

Oferta sejur Zakynthos

Hotel Majestic 4* – de la 503 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu all inclusive, asistenţă turistică. Christian Tour, www.christiantour.ro tel. 021 211 11 39

Text: Cristina Nicolae

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Vacanta