Ingredientul natural care poate înlocui retinolul. Reduce rapid ridurile și oferă strălucire pielii

Retinolul este ingredientul pe care îl regăsim frecvent în produsele de înfrumusețare, acesta având o mulțime de proprietăți care previn îmbătrânirea pielii și apariția problemelor dermatologice. Chiar dacă poate fi obținut și în mod natural, specialiștii spun că retinolul folosit în produsele cosmetice este produs în laboratoare, motiv pentru care un ingredient natural și care poate fi extras din semințele unei plante indiene ar putea înlocui cu succes retinolul.

O cercetare realizată recent a scos la iveală că substanța obținută din semințele unei plante indiene are capacitatea de a reduce ridurile și de a oferi strălucire pielii, putând să înlocuiască retinolul. În plus, acest extract a reușit să diminueze aspectul neplăcut al pielii, ducând la eliminarea petelor apărute în urma expunerii prelungite la soare.

Ingredientul natural care poate înlocui retinolul

Ingredientul natural care ar putea înlocui retinolul se numește bakuchiol și este extras dintr-o plantă numită babchi. Testele au arătat că această plantă are proprietăți antioxidante și antiinflamatori, iar spre deosebire de retinol, aceasta ar produce mai puține efecte secundare, cum ar fi mâncărimile sau usturimile.

Cercetătorii de la Universitatea din California au studiat efectele bakuchiolului și pe cele ale retinolului timp de 12 săptămâni. Chiar dacă ambele ingrediente au dus la diminuarea ridurilor, bakuchiolul a îmbuntățit tonul pielii, eliminând petele.

“Este de remarcat că vorbim despre schimbări subtile ale pielii. Din păcate, nicio cremă nu poate bloca procesul de îmbătrânire. Prevenția este întotdeauna o variantă mult mai bună decât vindecarea și, deoarece razele UV sunt o cauză majoră a îmbătrânirii pielii, protecția împotriva soarelui ne poate ajuta să ne păstrăm tinereța mai mult timp.”, a spus Nina Goad, de la  Asociația Britanică de Dermatologie, potrivit thesun.co.uk.

Dermatologii consideră această descoperire drept una promițătoare, dar care necesită studii mai ample înainte de a se transforma într-un tratament cosmetic.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum să alegi crema hidratantă care se potrivește tenului tău?

Ingredientele naturale pe care le consideri inofensive, dar îți pot provoca probleme dermatologice grave

5 lucruri de care trebuie să ții cont atunci când îți cumperi o cremă anticelulitică

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete