Incursiune în lumea tradițiilor lipovenești, în Delta Dunării

Incursiune în lumea tradițiilor lipovenești, în Delta Dunării

Primăvara este cel mai bun anotimp pentru vizite în Delta Dunării, iar motivele sunt mai mult decât evidente. Încă din aprilie natura revine la viață: înverzesc salciile și zălogii, malurile lacurilor sunt decorate cu stuf și papură, pe luciul apei pot fi zărite primele flori de nuferi, iar păsările îmbracă cel mai spectaculos penaj din tot anul.

Vacanță în stil lipovenesc la Gulliver Delta Resort!

Profită de ultimele zile cu reduceri de până la 40% și rezervă acum un sejur de primăvară în Delta Dunării, de la Gulliver Delta Resort Murighiol 4✿. Pachetele de vacanță Delta pentru Seniori și Delta pentru toți includ 3 sau 4 nopți de cazare cu all inclusive tip bufet, două gustări între mese și transport autocar București-Murighiol-București, la tarife accesibile de la 826 lei/persoană, conform programului ales.

Gulliver Delta Resort 4✿ este o unitate de cazare amenajată în stil specific lipovenesc și poziționată fix pe malul lacului violet, la marginea localității  Murighiol. Aceasta este locația preferată a familiilor cu copii și a seniorilor dornici de relaxare în inima naturii. În cadrul complexului găsești o grădină luxuriantă cu balansoare, un loc de joacă pentru copii, o piscină ideală pentru zilele calde de vară, dar și un ponton perfect pentru pescuit.

Plimbări cu barca și sesiuni de birdwatching

Cel mai tânăr pământ european, Delta Dunării îți oferă cu fiecare ocazie noi oportunități de petrecere a timpului liber, iar primăvara este perfectă pentru plimbări cu barca pe absolut toate canalele. Încă din martie au loc inundațiile naturale, iar maluri întregi și insulițe dispar cât ai clipi sub o mare de apă ca smaraldul. Acum poți descoperi trasee inaccesibile în timpul verii când apele se retrag, prilej să admiri mozaicul de plante subacvatice i numeroase păsări ce se ascund în stufăriș.

Peste 200 de specii de păsări poți surprinde în această perioadă, făcând din Delta locul cu cea mai bogată faună ornitologică din Europa. În plus, rezervația este faimoasă şi pentru că adăposteşte cea mai mare comunitate de pelicani comuni din Europa şi peste jumătate din populaţia mondială de gâscă cu gât roşu.

După sesiunea de birdwatching te poți aventura pe dunele de nisip de la Letea, cea mai nordică pădure subtropicală a bătrânului continent. În luna mai, pădurea este invadată de fluturii atrași de mirosul orhideelor sălbatice răspândite pe întreaga suprafață a celei mai vechi rezervații din România. Tot acum ai șanse mult mai mari să vezi caii sălbatici de la Letea.

Descoperă plajele sălbatice!

Dacă ești gurmand vei putea testa în Delta Dunării cele mai delicioase preparate pe bază de pește, pregătite după rețete lipovenești. Cea mai bună ciorba de peste, celebrul storceag, se pregătește în Sfântu Gheorghe, o localitate adormită în timp cu superbe căsuțe în alb și albastru și acoperișuri din stuf, unde Dunărea se îmbrățișează cu Marea Neagră.

Pentru plimbări pe malul mării și experiențe culturale, Sulina este cea mai potrivită locație din Delta Dunării. Fosta Capitală a Piraților este renumită mai ales pentru plaja virgină cu nisip foarte fin, dar și pentru obiectivele turistice precum vechiul Far Otoman, înalt de 17 metri, Biserica cu Mozaicuri de pe faleză sau Muzeul scriitorului Jean Bart.

De Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com/gulliverresort.ro

Last Minute Sejur Delta Dunării – Gulliver Delta Resort 4✿ Murighiol

Weekend in Delta Seniori – tarife de la 826 lei/persoană, 3 nopți.

Delta pentru Seniori – tarife de la 892 lei/persoană, 4 nopți.

Weekend Delta pentru toti – tarife de la 892 lei/persoană, 3 nopți.

Delta pentru toti – tarife de la 959 lei/persoană, 4 nopți.

Servicii incluse: 3 sau 4 nopți de cazare cu all inclusive tip bufet, două gustări lipovenești, transport autocar București-Murighiol-București, Surpriza de Bun Venit! (întâmpinare cu icre și țuică la intrare). *Reducerea EB este valabila pana la 31 martie 2019, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.gulliverresort.ro. Cerere ofertă: [email protected], call center 021.794.75.07; 0784.215.624.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta