Începând de astăzi MERCUR este RETROGRAD. Ce înseamnă asta?

De câte ori n-ai auzit: Îmi merge prost… e mercur retrograd, de-aia! Dintre toate aspectele planetare, aceasta a adunat cei mai mulți fani. Se fac bancuri, glume și se dă vina pe mercur retrograd pentru orice nereușită și ghinion.


Există un adevăr în această sintagmă, iar motivul interesului nostru este clar: acest fenomen denumit MERCUR RETROGRAD este unul dintre puținele care afectează pe toată lumea într-un mod destul de uniform, iar efectele sale sunt mereu evidente.

Astrologii spun că urmărirea perioadelor retrograde ale planetei Mercur ne poate ajuta să ne creștem productivitatea/eficiența și să evităm frustrarea pe care o poate aduce.

Iată cum arată calendarul pentru Mercur retrograd, anul acesta:

2022

14 ianuarie – 3 februarie
10 mai – 2 iunie
9 septembrie – 2 octombrie

29 decembrie – 18 ianuarie 2023

Deoarece Mercur este planeta situată cel mai aproape de Soare, orbita sa este mult mai scurtă decât cea a Pământului. Aproximativ de trei sau patru ori pe an, planeta Mercur se deplasează de-a lungul Pământului, și anume atunci când experimentăm o perioadă retrogradă de Mercur.

Explicația e simplă: imaginați-vă că vă aflați într-o mașină și o altă mașină vă depășește. Evident, veți spune că merge mai repede decât mașina în care vă aflați. Dar dacă a încetinit și ați întrecut-o, o să spuneți că mașina a luat-o în sens invers. Cel puțin, din punct de vedere optic așa se percepe. Problema intervine atunci când mașina care a încetinit demarează din nou în forță și trecând pe lângă mașina dvs. vă împrăștie în parbriz tot praful și pietrișul de pe șosea. Acestea sunt turbulențele și perturbările pe care Mercur le creează în drumul său și sunt strâns legate de ceea ce simțim noi în fiecare zi pe Pământ.

Mercurul guvernează toate tipurile de comunicare, inclusiv ascultarea, vorbirea, învățarea, citirea, editarea, cercetarea, negocierea, vânzarea și cumpărarea.  În perioada în care Mercur e retrograd, dacă începeți un nou loc de muncă, nu va fi neapărat poziția pe care ați crezut-o când ați acceptat-o. Dacă sunteți un manager, veți avea dificultăți în alegerea candidatului potrivit pentru această slujbă, deci dacă puteți, opriți angajarea oricui. Dacă decideți să cumpărați o casă, problemele vor putea apărea mai târziu,  complet neprevăzute. 

Mercur retrograd înseamnă RĂU pe toate planurile?

Deși aceste perioade de retrogradare ale Mercurului pot fi frustrante, ele sunt adesea utile, pentru că ne permit să reevaluăm, să revizuim, să readaptăm și să ne reproiectăm planurile. Uneori ne grăbim în viață fără a lua în considerare ipotezele sau acțiunile noastre de bază. Mercur retrograd ne permite să ne oprim, să privim, să ascultăm și să redirecționăm energiile noastre mai productiv. Mercur ne ajută să găsim soluția unor situații unde nu credeam că există.

foto: 123rf

Citește și:

Cu ce zodie te asociezi pentru a face bani mulţi

Compatibilitatea în dragoste a Berbecului cu celelalte zodii

Compatibilitatea în dragoste a Taurului cu celelalte zodii

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Horoscop