In siguranta pe Internet

In siguranta pe Internet

Internet, siguranta

1. Daca, in timp ce intri pe o pagina de Internet, iti apare o fereastra cu „Virus detectat in calculatorul dumneavoastra – dati click aici pentru o scanare gratuita“ sau „Vrei sa scapi de mesajele care iti intra in junk?“, sa nu faci greseala sa intri.

2. Nu fi tentata de premii si cadouri. Sunt sigura ca ai primit numeroase mesaje de genul „esti al 999,999 vizitator. Click aici pentru a castiga“. Bineinteles ca nu trebuie sa intri. Sunt doua variante: fie pot intra in sistemul tau pentru a-ti sustrage datele (phishing), fie te poti virusa.

3. Evita phishingul. Un e-mail care pare sa fie trimis de la banca ta catre mai multi destinatari, e clar ca este o inselaciune. Sterge-l imediat.

Arma secreta…

Vrei sa-ti verifici adresa de mail sau sa citesti presa online si deodata incep sa-ti apara tot felul de pagini enervante despre cum sa scapi de virusi? Nu intra! Intrucat chiar respectivele site-uri te pot virusa, specialistii in IT recomanda sa downloadezi programe antivirus de pe site-uri de incredere cum este, de exemplu, www.download.com.

Catalina Ioancea
Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate