Cum sa ai grija de electrocasnice

Cum sa ai grija de electrocasnice

Masina de spalat rufe

Masina de spalat rufe

Un lucru pe care il stim, dar, culmea!, aproape de fiecare data uitam sa-l facem, este sa verificam buzunarele de monede. Acestea (precum si alte metale), odata scapate in cuva masinii de spalat, nu doar scot sunete ingrozitoare, dar in timp o pot strica.

Supraincarcarea masinii de spalat nu va cauza probleme imediate, dar va avea un rol important la slabirea suspensiilor si a rulmentilor. Tocmai de aceea, asigura-te ca respecti cantitatea de rufe indicata in instructiunile de utilizare (pe care nu trebuie sa le arunci).

Top secret
Cum sa alegi cele mai bune modele? Vorbeste cu cei care le repara, nu cu vanzatorii. Ei stiu cel mai bine ce marci si modele functioneaza cel mai bine.

Masina de spalat vase

O mica fisura in suportul de vase si acesta va incepe sa rugineasca. Pentru a evita asta, spala de mana obiectele ascutite. De asemenea, daca ai de curatat multe tigai, oale sau pahare, nu le inghesui.

Pentru ca masina ta de spalat vase sa functioneze la capacitate maxima si sa reziste in timp, bineinteles, nu uita sa folosesti la fiecare spalare dedurizant, pentru ca in majoritatea zonelor din tara apa este dura.

Frigidere si congelatoare

Un frigider plin este mai eficient decat unul gol. Un frigider eficient prelungeste durata de functionare a compresorului si economiseste si din energie. Iata ce poti face pentru a-l intretine: umple rafturile goale cu pungi de gheata, pungi de legume congelate sau chiar cutii de carton umplute cu apa. Cu cat temperatura e mai scazuta, cu atat economisesti din energie.

O data pe an, curata de praf schimbatorul de caldura (placa aceea neagra, din spatele frigiderului) pentru a preveni supraincalzirea acestuia. Poti face asta cu aspiratorul sau cu un pamatuf.

Catalina Ioancea
Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate