În Elveția, resuscitarea va fi refuzată persoanelor în vârstă cu coronavirus

În Elveția, resuscitarea va fi refuzată persoanelor în vârstă cu coronavirus

Elveția a raportat în ultimele zile peste 6000 de cazuri și numărul de infectați cu noul coronavirus crește rapid. Academia Elvețiană de Științe Medicale și Societatea Elvețiană de Medicină Intensivă deține un document intitulat „Triajul tratamentelor de terapie intensivă în caz de lipsă de resurse' care prevede că, în cazul supraaglomerării în unitățile de terapie intensivă, resuscitarea va fi refuzată persoanelor în vârstă care suferă de coronavirus.

În document sunt indicate clar tipurile de pacienți destinați să nu fie admiși la Secția de Terapie Intensivă: pacienții cu vârsta peste 85 de ani și cei peste 75 de ani cu boli grave și supraviețuire estimată mai mică de 24 de luni. Acest plan era prevăzut a se aplica în caz de război sau catastrofă aeriană. Triajul era necesar dacă nu mai existau locuri la Terapie Intensivă.

Franco Denti, președintele Ordinului medicilor din Cantonul Ticino, este conștient de gravitatea deciziei.

„A decide cine să intre la Terapie Intensivă și cine nu, este greu, foarte greu pentru orice medic. Dar acest document este public și reprezintă o garanție pentru medicii și pacienții înșiși care nu vor să urmeze un tratament suplimentar.'

Alexandru Dobrinov, medic român stabilit în Elveția, a explicat la Digi24 că situația încă nu este la limită, dar dacă vor crește cazurile alarmant în următoarele săptămâni, măsurile prevăzute în acest plan ar urma să se aplice.

“Avem foarte multe cazuri de infectare, s-au mărit exponențial în două săptămâni. Explicația pentru această situație este că măsurile de protecție au fost ridicate, se trăia în mod normal, la evenimentele sportive, stadioanele și sălile de sport permiteau ocuparea a două treimi din locuri. Au fost evenimente culturale, se relaxase foarte mult situația. Au fost foarte multe contaminări, situația a scăpat de sub control’, a povestit medicul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro