Implantul de păr – soluţia împotriva cheliei

10388305_10202287596495890_783844038_n(1)Implantul de par este o interventie chirugicala din ce in ce mai ceruta, in special dupa ce artisti precum Mihai Traistariu sau Raul au decis sa-si rezolve problema cheliei.

Daca exista persoane care gandesc ca aparitia cheliei este semn de maturitate si se mandresc cu asta, exista si persoane care ar face oirice ca sa umple golurile lasate de firele de par care au cazut. Situatia este si mai dramatica in cazul femeilor pentru care podoaba capilara este ca o carte de vizita.

Tehnologia a evoluat, la fel si medicina, iar astazi este foarte usor sa pui la loc ce a picat. Acest lucru este valabil si in cazul parului. Implantul de par este astazi o solutie rapida, la indemana oricui.

“Dupa ce, in urma unui consult dermatologic s-au eliminat sau tratat cauzele locale care au dus la pierderea parului, nu mai ramane decat sa apelam la implantul de par”, spune chirugul plastician Florin Juravle.

“Transplantul de par implica recoltarea unei fasii de tegument cu par din zona occipitala, zona cefei, care se prelucreaza, transformandu-se in fragmente mici de piele, cu unul sau doi foliculi de par”.

Trebuie retinut ca nu toti foliculii transplantati se vor prinde, de aceea este nevoie de mai multe interventii de acest fel, pe aceeasi zona, ca sa se ajunga la rezultatul dorit.

Pe langa acest transplat de piele proprie, se mai foloseste o tehnica pentru a rezolva efectele alopeciei, care utilizeaza expanderele. Acestea sunt niste dispozitive care vin inserate in zona acoperita de par din imediata vecinatate a cheliei, se expandeaza mai multe saptamani pana se obtine suficienta piele cu par.

“Printr-o interventie ulterioara se vor scoate expanderele, se va exciza zona de tegument lipsita de par si se va acoperi defectul astfel obtinut cu pielea in exces acoperita de par.

In orice moment al interventiilor si in orice forma de alopecie tratamentul chirurgical trebuie dublat de aplicarea de lotiuni cu aminoxil sau minoxidil cu rol in regenerarea foliculilor pilosi dar mai ales in prevenirea ditrugerii altora noi.

De asemenea pe zone mici de alopecie se pot incerca injectari cu preparate cortizonice, repetate la intervale de cateva saptamani, preparate care regenereaza adesea foliculii pilosi”, explica medicul estetician.

Asa cum este normal, dupa ce a trecut printr-un episod de… chelie, pacientul se va intreba, probabil, daca si dupa aceasta interventie exista riscul sa se confrunte cu aceeasi problema. Din fericire, rezultatul este definitiv, noii foliculi de par nu sunt influentati de modificarile hormonale de dupa.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete si Moda