Iluzionista de profesie

Cristina Strecopitov, Iluzionista

Angajament secret
Legea nescrisa, care cere oricarui iluzionist sa nu dezvaluie unui necunoscator secretele trucurilor, a fost introdusa ca obligatie scrisa si trebuie semnata inainte de a fi primit oficial in „breasla“. Profesionistii spun ca, odata secretul dezvaluit nu va mai exista bucuria reprezentatiilor de iluzionism, caci uimirea dispare. Mai mult, marii iluzionisti isi considera trucurile proprietate intelectuala si cer ca publicarea lor sa fie reglementata prin coduri speciale.

Visul ei a fost sa faca teatru. A invatat, s-a pregatit si a intrat dupa cateva incercari la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, dar apoi, s-a „imbolnavit“ de iluzionism, iar pasiunea pentru noul gen de arta a fost asa de mare, incat a renuntat aproape fara ezitare la cariera actoriceasca in favoarea uneia de magician.

Intr-o lume in care femeile-iluzionist se nu-mara pe degetele de la o singura mana, Cristina Strecopitov a avut indrazneala de a demola toate prejudecatile si de a deveni prima femeie magician din Romania. Au ajutat-o fara indoiala ambitia si entuziasmul celor 20 de ani ai sai, dar si talentul descoperit de catre cei de la Teatrul de Magie si pe care i l-a recunoscut, dupa un examen dificil, si Ministerul Culturii, care i-a eliberat o diploma ce ii ateasta oficial calitatea de magician, categoria „Artele spectacolului“.

Combinatia e pe drept cuvant deosebita si rar intalnita in arta magiei, o arta care inseamna, prin definitie, iluzie, mister si imposibil: o femeie uimitor de frumoasa plus imaginatie si indemanare, amestecate cu mentalism (controlul la distanta al mintii) si un pic de perceptie extrasenzoriala, apoi cu iluzii de close-up si cu o digitatie greu de egalat in manuirea pachetului de carti de joc.

Spectacole de teatru magic.
„Drumul catre iluzionism s-a intersectat, de fapt, cu drumul meu catre actorie, dupa ce l-am cunoscut pe actorul si magicianul Andrei Teasca, cel care mi-a dat curajul sa visez ca pot ajunge in varful acestei cariere. Am urcat pe scena ca asistenta in primul spectacol de teatru magic, de iluzionism integral, jucat vreodata in Romania, pe scena Teatrului Nottara si, in ciuda emotiilor teribile pe care le-am trait la intalnirea cu publicul, acela a fost mo-mentul in care m-am indragostit de magie.

Tot Andrei a fost cel care mi-a oferit un pachet de carti de joc si cateva trucuri explicate si asa a inceput studiul meu serios pentru arta iluzionismului, la Teatrul de Magie“, povesteste cu un zambet fugar Cristina, in vreme ce mergem sa imi arate cate ceva din pregatirile ei pentru spectacol.

Inteleg, dupa o vreme de privit, ca iluzionismul inseamna enorm de multa munca, o minutiozitate extrema, cu zeci de detalii care nu trebuie uitate, un arsenal tehnologic si cunostinte aprofundate de fizica si chimie. Si peste toate, o regie perfecta, care transforma totul intr-un show misterios, menit sa ascunda provocarea unor iluzii.

Ca o confirmare parca, pe masa, alaturi de Cristina, sta cutia magica, deschisa, pe care nu ai voie sa o atingi, fiindca: „poate sa dispara pur si simplu“, iar in spate, risipite, tot felul de incinte speciale al caror rost nu-l intelegi – sfori fara capat, inele, sabii, bile sau carti de joc care par absolut autentice…

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera