FBI de Romania – profesoara de gesturi

Mihaela Liliana Stroe

Cand a decis sa se specializeze in domeniul „de nisa“ al limbajului „fara cuvinte“, Mihaela Liliana Stroe avea 25 de ani, era proaspat casato-rita si proaspata mamica a unui baietel, Matei, terminase Facultatea de Sociologie a Universitatii din Bucuresti si un masterat in comunicare la Trieste, in Italia, iar pe langa toate acestea, avea extrem de multa ambitie si o hotarare de neclintit.

I-a fost greu fiindca, la vremea aceea, in 2003, studiile romanesti in materie se puteau numara pe degetele unei maini, in vreme ce, in lume, interpretarea limbajului gestual, nonverbal, avea o istorie de 30 de ani.

Acum, Mihaela are 32 de ani, are si un al doilea baiat, Filip, a devenit trainer si speaker, sustine programe si cursuri si este, poate, singurul expert roman in profiling nonverbal. Este singurul consultant-licentiat din Romania al profiler-ului FBI Joe Navarro, profesorul agentilor federali americani de la Academia din Quantico, cel cu care si-a finalizat specializarea in tehnicile de interpretare a gesturilor, si va deveni in curand doctor in comunicare nonverbala.

Mihaela Liliana Stroe, Allan Pease

Primind aprecierile celebrului trainer Allan Pease, la vizita sa in Romania.

Mihaela Liliana Stroe, Joe Navarro

Impreuna cu agentul special Joe Navarro, profesor si profiler la Academia FBI.

Pe langa acestea, scrie o carte care va fi, probabil, un bestseller, a lansat o revista online, „Nonverbal Magazine“, dedicata inteligentei „fara vorbe“, si a reusit sa puna bazele unui curs unicat, pentru profesionistii interesati de interpretarea corecta a gesturilor, mai ales in negocierile de afaceri.

A reusit, cu alte cuvinte, sa „mute“ un domeniu care era considerat mai mult interesant-exotic in zona concretului cotidian care, mai mult, constituie chiar o investitie in propria cariera pentru oameni din cele mai diferite profesii (oameni de afaceri, persoane publice, jucatori profesionisti de poker sau angajati ai serviciilor private de securitate).

„Au fost si greutati, desigur, mai ales la inceput. De multe ori mi s-a spus sa renunt, dar parca asta m-a ambitionat mai tare… Eram prea tanara sa fiu luata in seama, intr-un domeniu destul de sensibil: cum adica sa citesti oamenii ca pe o carte doar privind mesajele corpului lor? Oamenii se uitau la mine, o tinerica de 25 de ani, si citeam in ochii lor neincrederea ca asa ceva functioneaza.

Dar iata ca acum, dupa sapte ani de munca, incep sa culeg roadele. Am avut curajul sa imi cladesc o cariera pas cu pas, de la zero, si sa ma disting de asa numitii pseudo-specialisti in comunicare nonverbala (adica cei care, daca au citit o carte, se si cred, se si prezinta ca specialisti ai domeniului!) prin rezultate concrete“, spune Mihaela Liliana Stroe, care a pregatit, cu aceste metode, peste 700 de romani pentru o cariera in UE (interviul fata in fata cu comitetele de selectie pentru obtinerea de joburi in cadrul Uniunii Europene).

Unul dintre oamenii care, spune Mihaela, i-au marcat destinul, este mentorul ei, Joe Navarro, „FBI special agent“ si profesor la Academia FBI, unul dintre primii sase profileri (experti in citirea comportamentului uman) din lume si trainer international in comunicare nonverbala si detectarea minciunii. Impresionat de CV-ul tinerei romance, acesta a fost de acord sa o indrume pentru a invata sa aplice tehnicile FBI in afaceri.

„Pentru el, nu a contat varsta mea, ci dorinta si pasiunea de a dezvolta acest domeniu si in Romania. O alta provocare pentru mine a fost traducerea cartii lui Joe Navarro, «What Every Body is Saying», cand eram insarcinata in luna a saptea, si mi-a fost destul de greu sa redactez traducerea, fiindca burtica mea era din ce in ce mai mare. Insa am gasit puterea sa o finalizez inainte de a-l naste pe Filip“, mai povesteste experta in limbajul gesturilor.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Cariera