Iată ce ar trebui să știi despre îngrijirea părului blond

Fie că ești norocoasă și îl ai în mod natural, fie te-ai vopsit, ca să arate impecabil, părul blond necesită în permanență o îngrijire specială. Pentru păstrarea culorii și a strălucirii, dar și pentru menținerea unui grad corespunzător de hidratare, trebuie luate în considerare câteva aspecte foarte importante. Iată ce ar trebui să știi despre îngrijirea părului blond.

În primul rând te sfătuim să folosești un șampon și o mască special concepute pentru părul blond. Diferențierea acestora în funcție de culoare nu a fost făcută de amorul artei. În al doilea rând, dacă ești vopsită blond și la fiecare 6-8 săptămâni îți vopsești rădăcinile, atunci chiar numai rădăcinile să fie! Vârfurile sunt deja deschise la culoare, iar aplicarea de vopsea, de fiecare dată când lucrezi asupra rădăcinilor, le va deteriora grav. Și nu-i asta tot. Ține cont și de alte sfaturi:

  • Folosește o dată pe săptămână un ser de hidratare, care îi va conferi un aspect luminos. Aplică-l de la jumătatea lungimii până la vîrfuri.
  • Utilizează spray de protecție împotriva razelor ultraviolete pe tot parcursul anului, nu doar vara. Sub acțiunea lor părul își schimbă culoarea și se usucă.
  • Dacă ești brunetă și intenționezi să te decolorezi pentru a deveni blondă, să nu ai pretenția de a obține această culoare într-o singură ședință la salonul de înfrumusețare. Procedura este foarte agresivă și riști sănătatea firului de păr. Este de preferat să ai răbdare și să ajungi blondă treptat, prin decolorări/vopsiri succesive, la intervalele de timp recomandate de stilist, în funcție de calitatea firului de păr.
  • După ce îți speli părul nu folosi un prosop pentru a absorbi excesul de apă, ci un tricou din bumbac. Obiceiul multora de a fricționa părul după baie, cu prosopul, favorizează uscarea lui forțată și ruperea. Un tricou moale din bumbac îi va lăsa, însă, o umezeală 'sănătoasă'.
  • Dacă obișnuiești să mergi la piscină, înainte de a intra în apă umezește-ți părul cu apă plată. În acest fel, la contactul cu apa piscinei, el nu va mai absorbi clorul din aceasta, care îi poate conferi o tentă de verde.
  • Blondă natural? Pentru a-l face străluicitor și mătăsos, pulverizează apă amestecată cu suc de lămâie și lasă-l să se usuce natural, la soare.
  • Blondelor care folosesc zilnic foenul pentru a se usca la păr li se recomandă utilizarea aerului rece. Aerul cald/fierbinte îl usucă și deteriorează.

 Laura Bogaciu

foto: Shutterstock

Citește și:

Părul şi ploaia, o relaţie imposibilă?

Îngrijirea feței acasă. Cel mai complet calendar de frumusețe pe tot parcursul zilei

Ce probleme de sănătate ascund coșurile de pe față? Zona în care apar este foarte importantă!

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete