Horia Tecău sprijină copiii să aibă o viață mai bună: „Mi-aș dori ca toți copiii din România să își poate împlini visele”

Campionul mondial de tenis Horia Tecău a vizitat pentru prima oară în calitate de Ambasador Național pentru UNICEF în România o comunitate parte a proiectul pilot Servicii Comunitare pentru Copii.

Horia s-a întâlnit joi, 13 iulie 2017, cu primarul localității Berești – Tazlău, dl.Dumitru Tulpan, cu echipa comunitară formată dintr-un asistent social, asistent medical comunitar și consilier școlar, cu cadrele didactice de la Școala Gimnaziala Berești Tazlau, cu copii și părinți susținuți prin proiect.

Horia Tecău sprijină copiii să aibă o viață mai bună

Horia a participat la activitățile de la Centrul Comunitar realizate prin intermediului micro-grantului oferit de UNICEF și câștigat de către Primărie, pe tema unei vieți sănătoase și s-a jucat cu copiii. De asemenea, campionul mondial a vizitat două familii sprijinite prin intermediul proiectul pilot Servicii Comunitare pentru Copii pentru a vedea munca UNICEF la nivel local.

„Mă bucur că am avut oportunitatea să cunosc profesioniștii de la nivel local care lucrează împreună, zi de zi, astfel încât copiii vulnerabili să poată crește alături de părinții lor, să fie iubiți și protejați și să meargă la școală. Mi-aș dori ca toți copiii din România să beneficieze de sprijin astfel încât să se dezvolte armonios și să își poată împlini visele. Am văzut că acest lucru se poate întâmpla atunci când primăria, școala, profesioniștii și părinții lucrează împreună', a declarat Horia Tecău, Ambasador Național pentru UNICEF în România.

Horia Tecău a fost numit Ambasador național pentru UNICEF în România la 11 aprilie 2017. El sprijnă de mai mulți ani copiii din România, alăturându-se de curând inițiativelor UNICEF care sprijină copiii, prin timpul și renumele său.

Comuna Berești – Tazlău este una dintre cele 45 de comunități în care UNICEF testează Servicii Comunitare pentru Copii și a fost printre primele care au dorit să facă parte din această inițiativă. Comuna cuprinde șapte sate, cu o populație de 5400 de locuitori în 2500 de gospodării.

UNICEF în România, împreună cu Guvernul României și parteneri, a lansat în anul 2014 proiectul pilot Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității – Servicii Comunitare pentru Copii cu finanțare prin Norway Grants și din resurse UNICEF. Începând cu 2017, proiectul pilot continuă cu finanțare de la Fundația Botnar și din fonduri proprii UNICEF. Premisa a fost legată de faptul că implementarea acestui proiect pilot ce asigură intervenție timpurie, de calitate, la nivelul comunității, poate să reducă pe termen scurt și mediu costurile din sectorul social, de sănătate și de educație.

Rezultatele evaluării independente demonstrează că serviciile comunitare pentru copii aduc rezultate concrete pentru zeci de mii de copii și familiile lor, dar și pentru comunitățile în care trăiesc, iar lecțiile învățate pot sprijini extinderea serviciilor integrate pentru toți cei patru milioane de copii din România și pentru familiile lor.

Pentru a vedea mai multe fotografii deschide galeria foto de mai sus!

Citește și:

Horia Tecău, titlu onorific! El este noul Ambasador Național pentru UNICEF în România

Horia Tecău: „La dublu, înveți cum să cunoști persoana de lângă tine, cum s-o calmezi și cum s-o motivezi'

Simona Halep și Horia Tecău, împreună pe coperta Viva! și pe terenul de tenis

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Avantaje.ro