Grecia pentru Toți. Thassos, Evia și Zakynthos, insulele preferate de turiștii români

Grecia pentru Toți. Thassos, Evia și Zakynthos, insulele preferate de turiștii români

Una dintre cele mai populare destinații din întreaga lume, Grecia a fost vizitată în ultimii ani de circa 27 de milioane de turiști atrași de insulele cu iz exotic ce ascund plaje moderne sau sălbatice, sate pescărești autentice și o mulțime de comori medievale. În plus, atmosfera febrilă din timpul verii face ca Țara Zeilor să fie căutată și de către tinerii dornici de distracție, nu doar de familiile sau seniorii în căutare de relaxare.

Tarife accesibile tuturor!

Dacă plănuiești o vacanță în Grecia în acest sezon estival, acum ai prilejul excelent să descoperi Thassos, Evia sau Zakynthos prin programul Grecia pentru Toți, lansat de agenția BestTourism. Produsul turistic, de tip cel mai bun raport calitate/preț, este gândit atât pentru seniori, cât și pentru familiile cu copii sau tinerii dinamici, dornici de cele mai tari experiențe de vacanță.

Thassos, Insula de Smarald a Greciei

Insula preferată a turiștilor români, Thassos se mândrește cu așezări ce mustesc de istorie, plaje cu nisip fin și ape limpezi, păduri dese de conifere ce ascund vechi cariere de marmură, dar și o gastronomie excelentă bazată mai ales pe fructe de mare și pește.

Dacă te numeri printre turiștii pasionați de istorie atunci o vacanță pe Insula de Smarald trebuie să includă opriri în capitala Limenas, unde te poți pierde în Agora Antică, iar la circa 50 km de capitală se află Theologos, un adevărat muzeu în aer liber cu biserici bizantine, case din piatră și un păienjeniș de străduțe înguste.

Relaxarea la soare o vei găsi foarte ușor pe una din generoasele plaje. Cea mai vestită dintre ele este Golden Beach, cu nisipul său mai fin decât mătasea, însă mai poți descoperi Paradise Beach, o fâșie de coastă albă brodată de vegetație luxuriantă, Marble Beach, o plajă compusă din milioane de pietricele mici din marmură sau Trypiti Beach, perfect încadrată de stânci.

Între istorie și relaxare, în Evia

Sălbatică, pitorească, plină de bijuterii istorice și cu o mulțime de plaje sălbatice, Evia este a doua insulă ca mărime a Greciei, dar cu toate astea se află într-un con de umbră pentru turiștii europeni. Pefki și Edipssos sunt cele mai dezvoltate dintre stațiunile insulei, prima fiind celebră pentru plaja argintie și apele ca smaraldul, iar cea din urmă este recunoscută pentru izvoarele termale ce țâșnesc la propriu din stâncile ivite din mare. Capitala Halkida este un oraș multicultural cu muzee interesante și un număr mare de restaurante, celebru mai ales pentru cele două poduri cosmopolite legate de partea continentală a Greciei.

Un tur al insulei este esențial, mai ales dacă vrei să afli mai multe despre istoria locului, așa că nu poți rata controversatele construcții megalitice – Casele Drakospita răsfirate între culmile Munților Ochi și Styra, Eretria Antica – cel mai mare și valoros sit arheologic din Evia sau Castelul Roșu din Karystos. Pentru experiențe memorabile alege o croazieră spre Lichadonisia, un grup de insulițe vulcanice din Marea Egee, ce poartă supranumele de 'Seychelles de Grecia', datorită plajelor negre, umbrite de stânci impresionante și scăldate de ape turcoaz.

Zakynthos, cea mai populară insulă din Marea Ionică

Numită de către venețieni Il Fiore di Levante, Zakynthos înseamă plaje aurii cu nisip fin, ape turcoaz pline de corali și preferate de țestoasele Caretta Caretta, o capitală cu iz venețian și sate de munte unde tradițiile s-au păstrat foarte bine. În plus, cele mai tari pertreceri au loc în numeroasele cluburi și baruri din Laganas, capitala distracției din Zakynthos.

O croazieră pe Marea Ionică este obligatorie odată ce ai ajuns aici, mai ales dacă vrei să descoperi simbolurile locului precum Plaja Navagio din Golful Contrabandiștilor, Peșterile Albastre și Grotele Keri, plaja sulfuroasă Xygia sau Insulița Țestoaselor, Marathonissi.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Grecia pentru Toti

*Sejur Thassostarif special: de la 203 euro/persoana, fara masa.

*Sejur Evia – tarif special: de la 211 euro/persoana, mic dejun.

*Sejur Zakynthos – tarif special: de la 214 euro/persoana, mic dejun.

Servicii incluse: 6 nopti de cazare cu tipul de masa specificat, hoteluri de 2*-3*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742, 0784.215.623.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta