Grădinița devine obligatorie de la vârsta de 5 ani

gradinita devine obligatorie de la 5 ani

gradinita devine obligatorie de la 5 ani

În prezent, în România, copiii trebuie să meargă la școală de la clasa pregătitoare (de la vârsta de 6 ani), până în clasa a 10-a. Grădinița devine obligatorie de la vârsta de 5 ani.

Însă în curând acest lucru se va schimba. Grădinița va deveni obligatorie pentru copiii care au împlinit vârsta de cinci ani.

Senatul a adoptat un proiect de lege care prevede ca până în anul 2020 grupa mică de grădiniță să devină obligatorie.

Grădinița devine obligatorie de la vârsta de 5 ani

“Este acum la Senat, pe lista de vot, o lege care stabilește obligativitatea ultimelor două grupe la gradință – grupa mijlocie și grupa mare – și ultimii doi ani de liceu, începând din anul 2020. Anul acesta va trebui să pregătim preluarea, la început de ciclu și la sfârșit de ciclu, în invățământul obligatoriu”, a declarat marți Ecaterina Andronescu.

“Învățământul liceal și grupa mare din învățământul preșcolar devin obligatorii până în anul 2020, grupa mijlocie până în anul 2023, iar grupa mică până în anul 2030', se arată în proiect.

“Frecventarea învățământului obligatoriu poate înceta la forma cu frecvență la 18 ani”, mai prevede proiectul.

Bulgaria, Cehia, Grecia, Cipru, Letonia, Malta, Olanda, Austria, Marea Britanie, Elveția, Macedonia, Serbia, Turcia prevăd obligativitatea ca cei mici să urmeze grădinița, începând cu vârsta de 5 ani.

 

Foto:shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie