Un învățător a corectat greșit o lucrare la limba română: “Ce să-i răspund, domnule?”

elev corectat gresit

elev corectat gresit

Un învăţător din Iaşi a corectat lucrarea unui elev din clasa a II-a, care a scris “patinoar”.

Nimic deosebit până aici… Însă dascălul a considerat că varianta corectă este “patinuar”.

Tatăl copilului a postat fotografia lucrării pe Facebook, iar de aici până la un întreg scandal n-a mai fost decât un pas.

“Iaşi, 2019 – Colegiul Mihai Eminescu. David a ajuns acasă şi s-a dus direct la dex-ul cel mare şi greu (nu ăla on-line), pe care-l răsfoim de multe ori, la partidele de Scrabble – m-a întrebat, Tati, eu unde am greşit, nu înţeleg ? Ce să-i răspund, domnule învăţător, de la clasa a II-a B ? Am încercat totuşi să-mi lămuresc copilul, că trăim într-o ţară în care ne dorim şi luptăm zi de zi, «să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele ce ne scufundă, încet încet, într-un neant»…”, a scris pe pagina sa de Facebook, Ionel Tarnoveski, tatăl elevului.

Iași, 2019 – Colegiul Mihai EminescuDavid a ajuns acasă și s-a dus direct la dex-ul cel mare și greu (nu ăla on-line),…

Publicată de Ionel Tarnoveski pe Luni, 4 martie 2019

Sandalul pornit de la lucrarea corectată a elevului de clasa a II-a a avut loc la Colegiul Mihai Eminescu din Iași. Elevul a scris “patinoar”, iar profesorul a tăiat cu roşu şi a scris “patinuar” .

Întâmplarea a ajuns și la urechile ministrului Educației, Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că învățătorul care a corectat cuvântul scris corect de elev va fi trimis într-un program de evaluare.

Întrebată dacă știe despre lucrarea corectată greşit de învăţătorul unui copil din Iași, Ecaterina Andronescu a răspuns:

“Să știți că am văzut, regret nespus și o să mă interesez ce caută doamna aceea învățătoare sau ce-o fi domnia sa care corectează scrisul corect al unui copil. M-a revoltat și pe mine, vă mărturisesc sincer. Nu am altceva de comentat decât ce am spus. S-o trimitem pe doamna într-un program de evaluare, să vedem dacă mai poate să rămână la catedră dacă nu știe să scrie corect românește, sau nu, acest lucru aș vrea să întreb și eu, să aflu ce a făcut directorul. Fără îndoială că este neplăcut pentru copil, dar este neplăcut și pentru mine. Sper să fie un caz singular”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Parlament.

 

Iulia Sandu

Foto: Printscreen www.facebook.com/ioneltarnoveski

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie