Gheorghe Zamfir, mărturisiri uluitoare despre copilăria sa: „Tată, dacă nu mă dai la muzică, eu mă…”

Gheorghe Zamfir, mărturisiri uluitoare despre copilăria sa: „Tată, dacă nu mă dai la muzică, eu mă…”

La data de 6 aprilie, maestrul Gheorghe Zamfir a împlinit 80 de ani. Maestrul a acordat un interviu în care a povestit despre omul Gheorghe Zamfir, dar și despre cariera sa ce a împânzit întreaga planetă.

Celebrul naist a vorbit despre momentele dificile de la începutul vieții sale de muzician, ba mai mult decât atât, despre munca aprigă dusă cu tatăl său încercând să-l convingă să facă muzică.

Atât de mult își dorea să facă acest lucru, încât l-a amenințat pe acesta că își va lua zilele. Invitat în emisiunea Legendele cu Dan Negru, compozitorul a mărturisit că a fost păstor de capre și a făcut asta până când a intrat la Liceul de Muzică din București.

„Eu am fost păstor de capre. A fost foarte marcant momentul. Cred că a început cam prin anii când eu eram deja conștient, anii trimiterii la școală. Cam pe la 7 ani am început să pasc, în fiecare zi, în fiecare an, până în anul plecării mele la Liceul de Muzică din București. Această plecare a constituit o aventură de nespus. I-am spus tatăl lui meu: „tată, dacă nu mă dai la muzică, eu mă sinucid. L-am presat cu treaba asta până când a luat-o razna', a mărturisit marele naist în cadrul emisiunii Legendele cu Dan Negru.

Până la urmă, visul marelui compozitor a putut fi realizat cu ajutorul mamei sale. Aceasta i-a transmis multă încredere și l-a înduplecat pe tatăl său pentru a-i oferi o șansă.

„Mama l-a repus într-un echilibru oarecare „Tudorică, dacă tu nu dai copilul la școală de muzică… El mi-a spus mereu când tu te duci la serviciu, plânge, urlă cu acordeonul în brațe și spune că se sinucide. Pierdem copilul. Tata a intrat într-o stare de nepovestit.

Într-o vară, în anul 1955 s-a dus la București, la școala militară, la fanfară și a aflat în iunie că examenele se încheiaseră. Tatăl a fost fierar, apoi băcan, ucenic. Mama s-a născut în 1914, era mai mare decât tata cu 3 ani. S-a căsătorit cu mama la 17 ani. Pe mine m-a avut la 24. Eu am început prima dată la fluier, după am început pe la 6 ani la muzicuță, apoi la mandolină', a mai declarat el.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete