Decizie de ultimă oră: Ce vor purta membrii regali la înmormântarea Prințului Philip?

Cum se simte prințul Philip după operația suferită la șold

Nici unul dintre membrii regali nu vor purta uniformă la înmormântarea Prințului Philip pentru a nu-i ofensa pe Harry și Andrew care au renunțat la titlurile regale. Conform protocolului Casei Regale personalul care s-a retras din activitate sau s-a pensionat nu are voie să mai poarte uniforma la evenimentele oficiale.

Drept urmare regina optează pentru costume care încalcă tradiția. Toți membrii seniori ai Familiei Regale vor purta acum ținute de doliu la înmormântarea ducelui de Edinburgh sâmbătă. Potrivit Daily Mail, aceasta este o decizie de ultimă oră, aprobată de regină, conform căreia nimeni nu va purta uniformă militară pentru a prezenta un front familial unit.

Curtenii au fost îngrijorați de faptul că prințul Harry, care a fost forțat să renunțe la titlurile sale militare onorifice, după ce a renunțat cu amărăciune la îndatoririle regale și s-a mutat în SUA, ar fi singurul senior regal care nu ar purta uniformă.

Harry, în vârstă de 36 de ani, ar fi vrut să poarte uniforma pe care a purtat-o în ziua nunții sale din mai 2018. Cu toate acestea, ca fost căpitan al Cavaleriei Gospodăriei, el are dreptul să poarte un costum, cu orice medalie pe care i-a fost acordată în exercitarea atribuțiilor sale de către Regină. Alminteri, prințul de Wales și ducele de Cambridge ar fi purtat uniforma militară completă.

Problema s-a agravat atunci când prințul Andrew a cerut să poarte uniforma de amiral, o poziție la care a renunțat în urma scandalului Epstein. Aceasta a condus la îngrijorarea în cadrul Casei Regale că, dacă lui Andrew i se va refuza cererea de a merge în uniformă, el și Harry ar fi singurii în civil, care au activat în armată.

„Exista riscul unei stânjeniri reale', potrivit unei surse.

Regina a decis că, pentru a păstra unitatea familiei și a-l scuti pe Harry de orice umilință publică, toată lumea se va îmbrăca la fel: paltoane de dimineață și cravate negre pentru bărbați, ținute negre simple pentru femei.

Se crede că este a doua oară în mai mult de un secol în care membrii familiei regale nu au purtat uniforma la înmormântarea unui monarh sau a soțului lor. Cu toate acestea, va fi văzută ca o ramură de măslin publică semnificativă pentru Harry în urma interviului devastator al lui și al lui Meghan cu Oprah Winfrey luna trecută, în care au criticat membrii familiei sale și au acuzat instituția de rasism.

Este posibil ca decizia să fie anunțată oficial în cursul zilei de azi. Se crede că există o dorință reală de a încerca să se repare relațiile familiale, în special ruptura dintre Harry și fratele său mai mare William și înmormântarea bunicului lor iubit poate fi un prilej bun.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete