GALA FEMEIA ANULUI 2017, o reverență femeilor remarcabile

CARMEN GINGHINĂ - FEMEIA ANULUI 2017

GALA FEMEIA ANULUI 2017

Dacă ne-ați întreba acum, după ce cortina a căzut ușor peste cea de-a XX-a ediție a Galei Femeia Anului, ce unealtă magică desăvârșește FEMEIA, v-am spune clar și fără menajamente că noi am aflat-o. Este emoția. Emoția pură. Esența aceea de trăire complicată cu vibrații, tremur, lacrimi, mijire de ochi, zâmbete fragile, cuvinte rostogolite anapoda, dar mereu cu sens, frământare de suflet și contorsionări de trup. Când toate acestea se îndeplinesc într-o ordine stabilită de legile universului, se naște emoția. Femeile Anului 2017 au fost “adulmecate” de revista Avantaje după lumina pe care fiecare a știut atât de frumos s-o răspândească prin faptele lor aducătoare de bucurii.

Drumul parcurs pentru realizarea acestei Gale nu a fost ușor. Nu, căutările n-au fost dificile, pentru că aceasta este menirea noastră, suntem căutători de povești reale și aducătoare de speranțe, suntem firul invizibil care se face nod și care leagă durerile femeilor pe vecie, suntem cercetători, observatori, iscoditori de fapte mărețe, dar pentru ca toate acestea să încapă într-o sintagmă, i-am spus Gala Femeia Anului 2017, am adus eroinele descoperite de noi în fața dumneavoastră, le-am spus povestea, le-am arătat lumii și am lăsat aplauzele să se aștearnă peste lacrimi și emoții. Toate acestea cu sprijinul partenerilor Herbalife, Bonilash și Aquatique.

GALA FEMEIA ANULUI 2017 – eroinele câștigătoare

Promovarea și Apărarea Drepturilor Copilului

Am premiat-o pe Mia Scarlat pentru că a recunoscut în vacarmul lumii moderne, șoapta lui Dumnezeu, care i-a arătat adevărata ei menire pe pământ. Nici n-a clipit când a realizat pentru ce a fost adusă printre oameni, venită hăt, de departe, tocmai din ceata lui Dumnezeu. A renunțat la propria viață pentru a se dedica micilor suflete nevinovate și părăsite, copii ai nimănui, dar ai ei toți…

Îi caută prin subterane și prin canale și-i aduce acasă. Și de-acolo începe marea provocare și adevărata măreție a sacrificIului de sine. Educație și hrană, puterea exemplului și influența pozitivă, leacuri și terapii pentru abuzuri greu de închipuit. Mia Scarlat este omul lui Dumnezeu trimis pe pământ pentru a mai salva din suflete. Este Femeia Anului 2017 pentru Promovarea și Apărarea Drepturilor Copilului. Este de-acum Femeia Avantaje.

Mia Scarlat

MIA SCARLAT

Excelență în Arta Actorului

Se frânge în mii de bucăți pe scenă. Sufletul îi zboară printre scaunele spectatorilor, face tumbe și piruete, vocea i se pierde în neant, ajunge în văzduh, se întoarce ca o șoaptă timbrată și se întoarce înapoi direct spre inimile celor au privilegiul să o vadă și să o asculte. Când se pierde în personaje, magia e fără precedent și periculoasă pentru un om simplu, așa cum e ea, Rodica  Mandache, actrița care își joacă sufletul de o viață fără plasă de siguranță. S-a dedicat scenei și aparține ei. Iar noi îi recunoaștem valoarea incontestabilă și-am ales-o drept Femeia Anului pentru o Viață dedicată scenei.

Rodica Mandache

RODICA MANDACHE

Responsabilitate Socială

Această Femeie a avut, la începutul anilor 2000, ideea înființării unei fundații cu nume predestinat parcă pentru România: Renașterea, și a lansării unui Program de Prevenire și Depistare Precoce a Cancerului de Sân și de Col Uterin. A dorit și a reușit să schimbe mentalități, să dărâme prejudecăți și să ajute la educarea și încurajarea femeilor în luarea deciziilor corecte, atât pentru sănătatea lor, cât și pentru binele familiilor lor. Mesajul său este acela că oricare dintre femei poate învinge în bătălia aceasta teribilă şi că nu e singură, că are acolo undeva, un aliat în războiul ei şi asta e cel mai important. Iată de ce Mihaela Geoană este Femeia Anului pentru Responsabilitate Socială.

Mihaela Geoana

MIHAELA GEOANĂ

Excelență în Jurnalism Social

Jurnalismul de televiziune îi datorează mult. Este un adevărat formator în domeniu, iar talentul, inteligenţa şi onestitatea au ajutat-o să găsească mereu echilibrul între rigoare şi umanism. Și aceasta fiindcă în televiziune ajung, e drept, mulți dar performanţă fac doar cei cu vocaţie. Este, probabil, unul dintre ultimii jurnaliști care-și adoră meseria și care ne fac și pe noi, spectatorii, să o credităm cu încredere căci, în toate aparițiile sale se simte responsabilitatea pentru calitatea informaţiei prezentate.

Preocupările pentru campanii umanitare au existat de mult, însă Paula Herlo, Femeia Anului pentru Excelență în Jurnalism Social a valorificat şansa de a-și transforma proiectele în realitate cu ajutorul Ştirilor ProTv. Îi mulțumim prin acest premiu onorific că ne-a arătat nouă tuturor și de a-și arăta și sieși că miracolele există și că, iată, se întâmplă.

paula herlo

PAULA HERLO

 

Excelență în Critica de Film

Generații întregi îi datorează enorm. Îi datorăm deschiderea orizonturilor personale, visele nopților frumoase pe care ni le-au creat ambițiile, într-o perioadă când visul și ambiția erau antagonice, îi datorăm prezența la marile festivaluri de film de pe tot mapamondul. Este cea mai bună voce cu cele mai pertinente judecăți de valoare în cea de-a șaptea artă, cinematografia. Este Irina Margareta Nistor, cea care a scris istorie în cartea filmului universal și autohton. Îi datorăm enorm. Revista Avantaje i-a înmânat trofeul Femeia Anului pentru Excelență în Critica de Film, cu onoare și emoție.

Irina Margareta Nistor

IRINA MARGARETA NISTOR

Promovarea Literaturii Universale

Ce carte ați lua cu voi pe o insulă pustie? Cum descui ușile greu ferecate ale destinului și cum faci față provocărilor vieții? Cum îi cunoști mai ușor pe oameni și cum poți trăi zeci, sute, mii de vieți într-una singură? Te ajută ea, cea care știe ce carte îți trebuie periodic pe noptieră. Educată, erudită, elegantă și rafinată, Denisa Comănescu este liantul care apropie sufletele noastre de cuvinte. Care știe leacul pentru tristeți, singurăți, monotonii cotidiene și depresii inutile… Denisa Comănescu este Femeia Anului pentru modul impecabil în care a știut să promoveze în România, Literatura Universală.

Denisa Comanescu

DENISA COMĂNESCU

Promovarea maternității

Se spune că menirea femeii este să devină mamă… Nu suntem de acord. Femeia este mult mai mult de atât. Este izvor de inspirație, lumină și echilibru pentru cei care o iubesc. Femeia nu are nevoie de condiționări pentru a fi împlinită cu adevărat, iar menirea ei pe pământ se stabilește în ceruri, nu în frazele motivaționale care sprijină maternitatea cu orice preț. Anca Serea este mamă pentru cinci copii, iar revista Avantaje i-a înmânat cu respect și admirație trofeul pentru Promovarea Maternității. Copiii ei sunt exemplul cel mai elocvent că fericirea ține de achizițiile interioare ale fiecăreia și că maternitatea este grație și responsabilitate. Este mesajul lui Dumnezeu pentru noi, oamenii.

Anca Serea

ANCA SEREA

Excelență în sport

Probabil, dacă ați auzi-o vorbind, ați înțelege de ce această distinsă doamnă este Femeia Anului pentru Excelență în Sport. De ani buni încoace ea este miracolul discret al sportului românesc. La 93 de ani este o optimistă ancorată în realitate și luptătoare până la capăt si nu are nimic din resemnarea vârstei a treia. Aleargă de la 56 de ani, de când s-a pensionat, face câte 20 de kilometri săptămânal şi este de nouă ori campioana de veterani a lumii, la marş. La acestea se mai adaugă 5 titluri europene, 4 balcanice și nici nu mai știe câte naționale, dar cea mai mare victorie a ei a câștigat-o în lupta cu timpul. Cel mai recent titlu mondial l-a cucerit la 91 de ani, în Coreea de Sud, unde a urcat pe prima treaptă a podiumului la proba de 3.000 de metri și unde a fost omologată cu un nou record: cea mai în vârstă participantă din lume care a reuşit să ducă la bun sfârşit o astfel de cursă. Mulțumim Elena Pagu pentru că ne faci mândri că suntem români!

Elena Pagu

ELENA PAGU

Stil de Viață Sănătos

Oricât ar părea de neobișnuit, există un sport unde fetele nu par să fie nici fragile, nici neajutorate, ci cuceresc lumea, punând la un loc forţa şi frumuseţea, iar această româncă este cea care a cucerit lumea fitness-ului profesionist. Și-a adjudecat de cinci ori la rând titlul de Miss Fitness Universe, este considerată la ora actuală cea mai fit' femeie de pe mapamond și arată lumii imaginea unei gimnaste înzestrate cu un talent special, dar şi cu frumuseţe şi carismă. A făcut senzaţie la marile concursuri de fitness ale lumii, a cutreierat continentele de la un cap la altul culegând aplauze şi medalii, face sport de la trei ani, a devenit poate cea mai căutată antrenoare de fitness din ţară şi rigorile marii performanţe i-au lăsat întotdeauna prea puţin timp liber, însă asta a devenit parte din viaţa ei. Herbalife și revista Avantaje au desemnat-o pe Anca Bucur, Femeia Anului pentru Stil de Viață Sănătos.

Anca Bucur

ANCA BUCUR

MARELE TROFEU FEMEIA ANULUI

A deschis drumuri cu acea curiozitate a exploratorului și a îndrăznit acolo unde mulți nu credeau că se poate. A deschis porți noi, a condus catedra de cardiologie și „Instititul inimii' C.C Iliescu, a primit peste 21 de premii științifice, a scris cărți, a girat publicații medicale și a fost implicată în zeci de proiecte de cercetare naționale și internaționale. Are un nume aproape sinonim cu specialitatea sa, cardiologia, în care a scris capitole care se predau acum în școli, a format specialiști și peste toate, a salvat vieți.

Oamenii spun că peste destinul ei Dumnezeu a presărat har. Pentru pacienții săi, ea este creatoarea de miracole. Pentru noi ceilalți este un medic ce trăieste zilnic într-o lume dificilă, cu resorturi complicate, croită pe măsura bătăliei pe care o poartă. Drumul său a fost al unei cariere strălucite pornită de când a decis, în adolescență, să devină „doctor de inimi': facultatea, specializarea în cardiologie, stagii de pregătire, examenele, doctoratul, apoi supraspecializari: eco-doppler și urgențe majore, competențe în pediatrie, hipertensiolgie, doppler vascular, catedra, profesoratul. A trecut prin toate etapele pas cu pas, fără favoruri; student, rezident, medic secundar, primar, șef de catedră, de clinică, profesor universitar. A mai fost și numărul, pe care l-a uitat de mult, al celor cărora mâinile ei le-a redat viața. Cu fiecare reușită, devenea evident că ea n-ar fi putut face altă meserie, iar răbdarea, compasiunea fără seamăn și o uriașă gingășie sufletească i-au adus simpatia tuturor.

Revista Avantaje a desemnat pe prof. Carmen Ginghină șefa clinicii de cardiologie a Institutul de boli cardiovasculare  Prof. C.C. Iliescu' din București, FEMEIA ANULUI 2017 pentru o viață dedicată inimii.

Carmen Ginghina

CARMEN GINGHINĂ

Mulțumim Herbalife, Bonilash, Aquatique pentru sprijin.

Foto: Vlad Chirea, Dumitru Angelescu 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Avantaje.ro