Frumuseți naturale și rămășițe istorice, într-un circuit în Croația

croatia

Poziționată în partea de nord-vest a Peninsulei Balcanice, pe litoralul Mării Adriatice, Croația se laudă cu orașe cosmopolite ce păstrează cu urmele unei istorii tumultuoase, până la impresionanta Coastă Dalmată, care te cucerește de la prima vedere cu peisajele marine uluitoare.

Descoperă Croatia într-un circuit cu autocarul prin programul 'Europa prin Europa Travel', de la turoperatorul low-cost, Europa Travel care te întampină cu cele mai mici tarife și servicii excelente de vacanță.

Capitală plină de viață

Descoperă splendidul oraș Zagreb care îți va deschide apetitul pentru distracție și explorare, mai ales pentru că aici găsești cele mai bune muzee, galerii de artă, restaurante și magazine din țară, pentru ca fiecare clipă petrecută aici să fie folosită într-un mod plin de activități.

Cea mai importantă zonă turistică din Zagreb este orașul medieval Gornji Grad, care include atracții precum Catedrala cu fațada neogotică și grădinile gemene, Parlamentul, Biserica Sfantul Marcu, renumit pentru acoperișul colorat din ceramică, și Turnul Lotrscak, ridicat în secolul XIII, din care te poți bucura de vederi fantastice asupra orașului.

O altă atracție importantă din Croația, considerată inedită, dacă nu chiar extravagantă, este Muzeul Relațiilor Destrămate, deschis de doi artiști croați care, după ce s-au separat, au simțit cât le este de greu să se despartă de obiectele care au făcut parte din povestea lor de dragoste. De atunci, persoane din toate colțurile lumii au donat astfel de suveniruri ale unor relații sfârșite, de la ursuleți de pluș la rochii de mireasă, cărți, fotografii sau scrisori de amor, toate însoțite de explicații concludente.

Cele mai importante destinații turistice din Croația

Descoperă orașul Dubrovnik, una dintre cele mai fermecătoare stațiuni din Croația, care se mândrește cu un centru istoric cu ziduri de apărare medievale care au rezistat încă, declarat sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Al doilea cel mai mare oraș din Croația după Zagreb, Split, este renumit pentru magnificul Palat al lui Dioclețian, care se bucură de o vedere uluitoare asupra Mării Adriatice. Aici, în interiorul vechilor ziduri romane, vei descoperi și Catedrala Sfantul Domnius, cu un turn al clopotului foarte elegant. Centrul său istoric, de asemenea sit UNESCO, este accesibil doar pentru pietoni, păstrându-și astfel farmecul de odinioară.

Vei avea ocazia în acest traseu de poveste să vizitezi locuri de o frumusețe rară și o sumedenie de atracții turistice deosebite, precum localitatea Trogir, despre care se spune că ar fi bijuteria Costei Dalmate, sau orașul Zadar, cu al său farmec medieval, precum și Parcul Național Plitvice, primul de acest fel din sud-estul Europei, inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

De Geanina Ichim

Europa prin Europa Travel

Oferta Speciala Circuit CroatiaTarif: 259 Euro/persoana, 5 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport autocar, ghid. *Bonus! Defileul Dunarii, Insula Krk, Peninsula Istria, Ljubliana, bilet Durmitor Park si croaziera pe Dunare. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta