6 motive să mergi în această vară în Santorini

santorini

Una dintre cele mai romantice destinații din lume, o insulă de la poalele paradisului, un colț de pamant vulcanic născut din mare și o inspirație pentru artiști, Santorini este locul de care te îndrăgostești la prima vedere, chiar dacă poate nu ești nici pe departe un romantic incurabil.

Descoperă cateva motive pentru care ar trebui să incluzi această destinație pe lista cu locuri de văzut în acest sezon estival, unul dintre ele ar putea fi faptul că ești în căutarea destinației perfecte pentru luna de miere sau că te simți atras într-un mod special de plajele spectaculoase cu nisip negru, ori că ești pasionat de fotografii …

Aici vei vedea cele mai frumoase apusuri – Oia, celebra așezare de pe caldeira vulcanică este renumită pentru faptul că de aici apusul este poate cel mai spectaculos din lume. Malurile vulcanului și Marea Egee devin roșiatice atunci cand soarele ca o portocală imensă, se pierde dincolo de linia de orizont a cerului. Oia mai este supranumită și localitatea artiștilor, fiind adorată din cele mai vechi timpuri de scriitori, poeți sau actori care au ajuns aici pentru a-și găsi inspirația la o plimbare pe străzile din marmură pe care se îngrămădesc galerii de artă, mici ateliere de creație sau cafenele boeme.

Poți face o baie în piscinele naturale cu ape sulfuroase – din marile porturi ale insulei Santorini poți alege o plăcută plimbare cu barca spre vulcanul adormit, unde se găsesc cratere scobite de natură în lava pietrificată, care în timp au luat forma unor băi, fiind umplute de izvoarele termale bogate în sulf. Să înoți în aceste ape poate fi o activitate de neuitat.

Mergi la degustări de vin în podgoriile tradiționale – se spune că în Santorini se găsește mai mult vin decat apă, și chiar așa este, pentru că unde dai cu ochii (pe langă casele albe cu acoperișuri albastre și biserici) zărești întinderi imense de viță de vie. Solul vulcanic este prielnic unor soiuri de struguri care cresc doar în această parte a insulei și din care iese un vin roșu puternic, foarte aromat cu note de citrice și mirodenii mediteranee, renumit în toată lumea pentru aroma sa. Așa că, dacă ești un fan al vinului, trebuie neapărat să dai un tur în podgoriile locale pentru o degustare.

Santorini este locul perfect dacă ești pasionat de legende și mituri – potrivit poveștilor grecești, această insulă ar fi de fapt mitica Atlantida care s-a scufundat în mare distrugand cea mai avansată civilizație a lumii. În fapt, cea mai mare erupție a vulcanului a distrus cea mai timpurie civilizație europeană – cea minoică. Formand o caldeiră impresionantă pe marginea căreia grecii au avut inspirația să ridice unele dintre cele mai frumoase case-peșteri din întreaga lume. Mai multe povești cu caracter mitologic poți afla și dacă vizitezi cetatea antică a Thirei sau situl arheologic Akrotiri.

Locul unde te poți relaxa pe cele mai impresionante plaje din lume – Santorini găzduiește plaje compuse din prundiș negru și roșu și scăldate de ape precum safirul. Nu trebuie să ratezi Plaja Roșie, dominată de un munte din lavă împietrită în nuanțe de cărămiziu, Plaja Albă, singura accesibilă doar de pe mare compusă din pietre de calcar și pereți argintii, sau Plaja Monolithos, unde nisipul negru precum abanosul este mai fin decat mătasea.

Să petreci luna de miere în Santorini – poate fi un vis împlinit pentru îndrăgostiții din toată lumea datorită peisajelor unice compuse din peste 300 de biserici albe cu clopotnițe albastre, cu vile neoclasice și piscine infinity, străzi în trepte sau labirintice care te conduc spre micile porturi stancoase și bineînțeles apusul, toate compun un cadru de vis care te vrăjește.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Santorini

Hotel Summer Dream tarife de la 436 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel- aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta