Frumusete cu metode naturiste

Bio-substantele extrase din plante apara pielea de efectele nocive ale mediului inconjurator, revitalizeaza, intineresc si refac tesuturile.

Natura ofera nenumarate substante valoroase cu efect de vindecare, dar si de ingrijire. De aceea, din cele mai vechi timpuri, plantele au fost folosite in retetele complicate de frumusete. Din anumite fructe si seminte grase se extrag uleiuri care au efect de reducere a ridurilor si imperfectiunilor a pielii. Concentratele extrase din frunze, flori, tulpini sau radacini contin acizi pentru peeling sau proteine regeneratoare, dar si vitamine si pigmenti. Acestea au mai ales efect antioxidant, deci fixeaza radicalii liberi si incetinesc imbatranirea. In uleiurile eterice care compun parfumul plantei se afla unele care influenteaza sistemul limbic si anumite zone ale scoartei cerebrale, provocand senzatii de energie sau relaxare. Alte uleiuri eterice actioneaza direct pe piele – o pot netezi sau calma. Vei afla din cele ce urmeaza despre cele mai bune produse care contin extracte din frunze, flori, legume si fructe, pentru orice tip de piele.

Plante exotice
Aloe Vera – calmeaza si improspateaza
Planta subtropicala creste pe solurile desertice si se descurca multe luni fara nici un strop de ploaie. Sucul gelatinos din frunze contine 95% apa. Restul este la fel de important: 160 de substante curative si de ingrijire. Extractul din aceasta planta minune are, intre altele, efect de regenerare al pielii.
Gel hidratant si calmant Aloe 80% Pure Gel, Oriflame; Crema nutritiva de zi cu extract de aloe vera, Elmiplant; Crema epilatoare cu aloe vera, Veet

Arborele de ceai – curata in profunzime pielea
Zis si teatree, nu are nimic comun cu arbustul de ceai asiatic. Este o planta australiana. Uleiul eteric extras din frunzele sale are o aroma proaspata si, datorita efectului sau de curatire si purificare este un mijloc excelent impotriva cosurilor (ulei tratament si masca purificatoare pentru nas din gama Tea Tree Oil, The Body Shop).

Ginkgo – aduce energie
Copacul cu funzele sale specifice exista inca de pe vremea dinozaurilor. Datorita enormei sale puteri de rezistenta, el a supravietuit si prospera astazi chiar si in mijlocul unui oras ca New York-ul. Extractul din frunzele sale fortifica sistemul de aparare al pielii si are un super-efect reparator pentru pielea uscata sau stresata. Produse: Crema de zi Illuminating Day Cream (48,97 lei) si tratament Revitalising Balm (22,71 lei) din gama Light Radiance cu extract de gingko biloba, betacaroten si vitamina C.

Fructe parfumate
Portocale – redau armonia
Uleiul eteric din flori se numeste „Neroli”, in amintirea unei printese italiene din Nerola, care se parfuma pe ea si locurile din jurul ei cu aceasta aroma. Esenta valoaroasa creeaza buna dispozitie si stimuleaza cresterea celulelor noi din piele.

Gutui – reduc stresul
„Merele de aur” ale mitologiei grecesti erau, in realitate, gutui. Fructul galben a venit din Persia prin Creta in Europa. Este unul din putinele soiuri de fructe care nu sunt consumate in stare cruda. Uleiul din samburii lor aduce hidratare si calmeaza pielea.

Struguri – intind tesuturile
In vin nu se afla doar adevarul, ci si frumusetea. Caci uleiul galben ca aurul din samburi mentine moliciunea pielii, polifenolii din extractul de struguri combat radicalii liberi care distrug celulele iar acizii netezesc micile riduri si aroma proaspata stimuleaza simturile.

Plante europene
Lamaita – stimuleaza si energizeaza
Uleiul eteric din aceasta planta, originara din sudul Indiei, are acelasi efect ca si un dus racoros. Ca produs de infrumusetare stimuleaza vascularizarea si detoxifierea. Parfumul sau are efect stimulant asupra memoriei si atentiei. Sampon antimatreata Head&Shoulders, Citrus Fresh; Sampon si balsam pentru par gras Jasmine&Lemongrass, de la Avon.

Ceaiul – apara de radicalii liberi
Negru, verde sau alb – toate soiurile de ceai au aceeasi origine, dar sunt prelucrate diferit. Deosebit de valoros este ceaiul alb obtinut din mugurii si frunzulitele arbustului de ceai. Continutul sau ridicat in polifenoli il consacra ca un mijloc de combatere a imbatranirii pielii.

Legume delicioase
Morcovi – regenereaza si fortifica
Din radacinile portocalii ale acestei legume indigene industria cosmetica castiga valorosul ulei cu caroten. Contine din abundenta antioxidanti si betacaroten. Acest cocktail apara fata de razele UV si mentine tineretea parului.

Ginseng – stimuleaza vascularizarea
Radacina care creste in salbaticie provine din Asia si este imaginea insasi a sanatatii si a vietii lungi. Timp de milenii, se vindea in greutatea ei in aur si putea fi consumata doar de regi si imparati. Extractul de ginseng stimuleaza regenerarea celulelor, improspateaza si fortifica sistemul nervos.

Ciuperci chinezesti – sprijina regenerarea pielii
In Asia, aceste ciuperci stau pe primul loc in meniu. In medicina chineza, sunt chiar considerate un elixir al vietii. Cocktail-ul de substante contine toti cei 8 amino-acizi importanti pentru viata, precum si hormoni vegetali care regleaza si stimuleaza cresterea celulelor.

Flori delicate
Luminita – armonizeaza si revitalizeaza
Uleiul din semintele acestei plante europene contine acid linolic si gamalinolic. Acest amestec reda elasticitatea pielii, stimuleaza metabolismul celular si alina inflamatiile. Iar vitaminele antioxidante previn aparitia prematura a ridurilor. Gelule cu ulei natural de luminita, Walmark, disponibile in farmacii.

Galbenele – calmeaza iritatiile
Cunoscuta si sub denumirea de calendula, floarea este originara din India, dar, intre timp, creste aproape in toata Europa. Extractul din petalele sale vascularizeaza, ingrijeste si apara – o binefacere pentru pielea sensibila. (Unguent cu galbenele, Elmiplant)

Levantica – alina simturile
Numele acestei plante originare din spatiul mediteranean vine din latinescul lavare – a spala. Pentru ca romanii, chiar, ii presarau florile cu efect antiseptic in baile lor. Astazi este apreciata mai ales pentru efectul calmant al uleiurilor eterice extrase din petale.

Trandafir – pentru pielea uscata
Aceasta splendoare de floare creste in Europa si America de Sud chiar si pe soluri foarte sarace. Uleiul extras din seminte are un continut ridicat in vitamina A si acizi nesaturati. Acestea revitalizeaza pielea, ii redau finetea si netezimea. Iar parfumul delicat linisteste sufletul. Lapte demachiant si lotiune tonica Essentials cu extract de trandafir pentru ten sensibil si uscat, Garnier

Program SOS
Cand s-a terminat crema, foloseste…
Salvie: Netezeste pielea
Salvia salbatica se poate intalni mai ales pe dealurile din sudul Frantei. La noi este cultivata in gradini si pe balcoane. Frunzele ei nu dau doar o aroma placuta felurilor de mancare cu paste fainoase, ci sunt foarte bune si pentru o baie speciala de ingrijire. Pentru aceasta se infuzeaza 100 g frunze proaspete cu 1 litru apa clocotita, se lasa sa decanteze 10 minute, se amesteca cu 1 litru lapte batut si cateva picaturi ulei de germeni de grau, apoi se adauga in apa din cada (36 grade C).

Avocado: Ingrijeste cu blandete
Acest fruct din America de Sud e bogat in vitamine si acizi grasi nesaturati. De aceea, uleiul extras din el se regaseste in multe produse cosmetice pentru pielea uscata (Unt de corp cu extract de avocado, Aquolina; crema de dus cu avocado, Oriflame). Daca te-ai trezit cu borcanul de crema gol, iata o masca simpla care reda stralucirea tenului: se zdrobeste fructul bine copt cu o furculita, iar pasta obtinuta se intinde pe fata. Se lasa 15-20 minute, apoi se indeparteaza cu o discheta demachianta.

Mierea: Pentru buze moi
Dulcele rezultat al muncii albinelor este compus in proportie de 80% din hidrati de carbon. Restul sunt enzime, vitamine, substante minerale, oligo-elemente. Mierea are un puternic efect de hidratare. De aceea, a musca adanc dintr-o felie de paine unsa cu miere nu este doar sanatos, ci si un remediu bun pentru buze aspre. O varianta mai saraca in calorii este sa te masezi pe buze cu putina miere.

Uleiul de susan: Protejeaza unghiile
Acest ulei pretios contine mult acid linolic (antioxidant si regenerator) si este folosit in traditionalele masaje indiene Ayurveda. Este foarte bun pentru pielitele de unghii uscate si casante: o baie a degetelor de 3-5 minute in ulei cald de susan (o alternativa buna e uleiul de masline) face minuni. Pentru intarirea unghiilor adauga si putina zeama de lamaie. Apoi se sterg mainile si se maseaza restul de ulei in piele.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Frumusete