Fredrik Haren, speakerul care te ajută să-ți dezvolți creativitatea, vine la LEAP

Fredrik Härén, speakerul care te ajută să-ți dezvolți creativitateaSeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 3)

Se spune că suntem suma experiențelor pe care le trăim. Și, cu cât avem ocazia de a vizita mai multe țări și de a intra în contact cu diferite culturi, cu atât ne lărgim orizonturile. Devenim mai creativi, ne regăsim forța de a gândi lucrurile diferit.

Fredrik Härén, speakerul care te ajută să-ți dezvolți creativitatea, vine la LEAP

Creativitatea este și în topul abilităților pe care merită să le dezvolți în 2020. Cu ajutorul ei îți vei îndeplini anumite sarcini mai bine la job.

Și ai de unde lua notițe! Fredrik Härén, speakerul global care a ținut prezentări în peste 60 de țări de pe 6 continente vine în România, la LEAP (Learn. Explore. Apply. Play).

Este prima ediție a unei conferințe internaționale, organizată în România de eJobs și Târgul de Cariere, pe 27 februarie la Face Convention Center.

Evenimentul, care reunește cei mai talentați manageri și lideri din lume, este dedicat HR managerilor, specialiștilor în resurse umane, managerilor de companii, antreprenorilor și tuturor profesioniștilor care vor să comunice mai bine.

Experiențele sunt importante pentru a deprinde creativitatea

Fredrik Härén, speakerul global axat pe discursuri despre creativitate, vine la LEAP pentru a-ți arăta că poți să-ți dezvolți latura creativă atât timp cât îți lași mintea liberă și adopți o mentalitate globală.

Află mai multe detalii despre cât de importantă este creativitatea în jobul tău și ce experiențe te pot ajuta să o deprinzi – în interviul pe care Fredrik Härén l-a acordat în exclusivitate pentru România:

Ai ținut prezentări în peste 60 de țări de pe 6 continente. Cum ai reușit să dezvolți o mentalitate globală?

Mai bine de zece ani m-am considerat un „speaker suedez”, adică un vorbitor din Suedia care ținea prezentări mai ales în Suedia și uneori în străinătate.

În 2005 m-am mutat în China și apoi în 2008 în Singapore. Când m-am mutat în Singapore, am decis să nu mă mai consider un „speaker suedez care trăiește în Singapore” sau  „un speaker din Singapore”, ci să mă privesc ca „speaker”.

Odată cu schimbarea mentalității m-am concentrat pe ceea ce fac, nu pe unde trăiesc. Am început să privesc lumea ca pe publicul meu țintă. De atunci vorbesc în 20-35 de țări pe an.

Ești suedez și trăiești în Singapore. Cum a influențat această schimbare de peisaj discursurile și modurile tale de a gândi sau de a acționa?

În atâtea feluri! Asia îmi oferă:

  • Atâta energie.
  • O mai bună înțelegere a locului unde se află centrul de greutate al lumii
  • O mai bună înțelegere a modului în care oamenii de pe mapamond privesc lumea

Care sunt cele mai importante trăsături pe care companiile ar trebui să le caute la viitorii lor lideri?

Creativitatea – desigur. Este cea mai valoroasă abilitate pe care o puteți avea. Este shortcut-ul spre succes.

Conexiunile umane. Pierdem adesea capacitatea de conectare cu străinii și aceasta este o abilitate atât de valoroasă.

Percepția ideii – abilitatea de a vedea și înțelege schimbarea. Într-o lume în continuă schimbare, să fii capabil să înțelegi schimbarea și să știi să te adaptezi la ea este din ce în ce mai important.

În ultimii 20 de ani ai studiat creativitatea umană în întreaga lume. Ce diferențe și ce asemănări ai descoperit în ceea ce privește culturile?

Am descoperit că există atât de multe abordări diferite ale creativității în lume. Aceasta este tema următoarei mele cărți „Lumea creativității”.

La fel cum există multe tipuri de mâncare în lume, există multe tipuri de creativitate. Există perspective și practici diferite.

Dacă oamenii ar deveni mai curioși să învețe alte tipuri de creativitate decât ale lor, atunci potențialul lor ar exploda.

De ce creativitatea este atât de importantă în afaceri în aceste zile?

Întotdeauna a fost importantă. Dar niciodată nu a fost mai ușor să pui o idee în practică, să găsești atât bani, cât și să o lansezi și să o transformi într-o idee globală.

Ce ucide creativitatea?

Desigur frica. Dar cred că de multe ori o omoară și regulile, procedurile inutile care întârzie rezultatele și birocrația.

Care este sfatul tău?

Chiar dacă oamenii cred că angajatorii nu fac suficient pentru a le dezvolta creativitatea, dacă îi întrebi: „Credeți că faceți suficient pentru a vă dezvolta propria creativitate?”, aproape nimeni nu spune da.

Sugestia mea este ca managerii/companiile, în loc să încerce să dezvolte creativitatea oamenilor, ar fi mai bine să-i încurajeze să spună de ce au nevoie pentru a-și dezvolta această latură.

Unii oameni au nevoie să fie singuri, alții să fie în grup, unii se simt mai bine când lucrează în natură, alții preferă aglomerația și agitația orașului etc. Așadar, ar conta foarte mult dacă companiile ar ajuta oamenii să înțeleagă pe deplin procesul lor creativ.

Ce cărți ai recomanda pentru începutul anului 2020?

Momentan citesc multe cărți pentru copii deoarece am trei copii mici. Și acesta va fi de fapt și sfatul meu: dacă aveți copii mici acasă, petreceți timp cu ei citind.

Să-mi iau timp liber pentru a fi alături de copiii mei a fost cea mai bună decizie din viața mea. Când copiii sunt în vacanță sunt și eu în vacanță. Iar în ultimii 5 ani mi-am luat chiar două sau chiar patru luni de concediu pe an.

Care sunt cele 3 filme care ar putea ne inspire anul acesta?

Free Solo – un documentar uimitor despre potențialul oamenilor.

Și în general orice documentar despre mediu pentru a le reaminti oamenilor să iasă mai mult în natură și să aprecieze mai mult pământul!

Iar ultima mea sugestie va fi un serial – (eu sunt un tip care preferă mai mult serialele decât filmele): Money Heist (La casa de papel).

Încurajez oamenii să vadă filme și seriale care nu sunt americane/englezești. Îi ajută să fie mai creativi și să deprindă o mentalitate globală.

Pregătește-te încă de pe acum pentru un eveniment care îți aduce o nouă perspectivă în jobul tău!

LEAP se va desfășura pe 27 februarie 2020 la Face Convention Center. Costul participării la LEAP este de 199 euro + TVA. Mai multe detalii despre eveniment poți afla accesând site-ul https://leap.ro/!

Text: Steluța Năstase-Lupu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Cariera