Florin Chilian: “Cred mai mult in femei decat in barbati”

Florin ChilianAgitata a fost ziua de luni, cand ne-am intalnit pentru interviu. Cu o noapte inainte apucase sa doarma foarte putin – vroia sa termine lucrul la cel mai recent videoclip al sau -, iar acum era asaltat de oamenii de la casa de discuri.

Cu ce a cheltuit pe "Zece" – una dintre cele mai cunoscute melodii ale lui – si pe acest videoclip, artistul spune ca isi lua o casa. "Dar intram in competitie cu Guta si alti colegi de-ai mei, la imobiliare. Am ratat pasul cu imobiliarele si am ajuns sa fac videoclipuri pentru gospodine", glumeste el. "Pentru gospodine?", intreb. "Pai ce, eu nu sunt gospodina? Sunt foarte priceput! Sa vezi ce comenzi dau la firmele de catering sa-mi aduca mancare…."

Impotriva pirateriei
Rade cu pofta, apoi redevine serios si-mi povesteste cum i-a convins pe cei care au downloadat albumul de pe Internet sa-l plateasa: "Am scris la un moment dat un editorial in ‘Jurnalul’ (n.r. ‘Jurnalul National’) despre chestia asta, am lasat un numar de cont si am strans vreo 53 de milioane." Acum, mandru de rezultatul celui de-al doilea videoclip, este convins ca o sa dea tonul in domeniu in randul celor "care n-au acces la genul asta de creatie sau de creatori de videoclipuri. Le dau ora exacta: uite asa se face un videoclip, asa se face o piesa si asa iei discul de platina pentru vanzari. Trebuie sa-mi deschid o biserica din asta si sa fiu un guru, un scientolog."

Si-a lansat primul album, "Iubi", abia la 33 de ani. O varsta speciala, ii zic eu, "probabil in mentalul colectiv", spune el. In realitate, a preferat sa fuga de responsabilitatea pe care o presupunea cantatul, pentru ca i-a fost teama. "Ziceam ca in orice domeniu pot sa esuez, dar nu in asta, care era cel mai intim vis al meu. M-am ascuns in tot felul de prostii si am experienta de viata de la o varsta la care cei mai multi nu-si amintesc nimic."

"Prima amintire?", "Nu pot sa ti-o zic… eram in cur, in mijlocul strazii si injuram de mama focului. Prima dementa de nervi. Cred ca aia a fost prima isterie si eram tare mic." La doar trei ani si-un pic a fugit din internatul de unde "aia care m-au lasat acolo au uitat sa ma ia" si astfel a inceput o copilarie "freeky, din care n-am sa fac un capat de lume. Sunt produsul acelor intamplari pe care le-am asimilat, spre norocul meu.

Pe cat de ciudata a fost copilaria, cazul meu n-a fost singular. Eram multi, astia, decreteii, care urmareau cand inverzesc si cand cresc corcodusele ca sa stie pe unde sa se duca sa manance, prin ce gradini. A fost destul de greu, dar in cele din urma sunt suficient de destept ca sa vad partea plina a paharului. As fi preferat sa fiu un tampit de bani gata decat sa trec prin ce-am trecut, dar daca n-a fost sa fie asa… si uite ce rau am ajuns acum."
 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete-Personalitati