Florentina Opriş: Viaţa mea acum începe!

De aceea nu am putut sa rezistam să o întrebam pe Florentina Opriş care sunt secretele acestui tonus
fizic de invidiat.

Vedeta de la Prima TV ne-a recomandat recenta ei carte „Trup şi suflet sănătos şi frumos“, oferta specială a acestei ediţii, din care vă împărtăşim şi vouă câteva idei, care să vă inspire pentru un stil de viaţă echilibrat.

„Fiecare venim pe această lume cu un bagaj genetic. Totul se clădeşte în copilarie: psihic şi corp!

Din păcate, dupa 40 de ani, avem tendinţa de a deveni sedentari şi pesimişti.

Copiem ce am văzut la ai noştri. Generaţia noastră a văzut la părinţi doar muncă; acum ei merg până la piaţă şi stau la televizor – sedentarism curat care se rasfrânge şi asupra noastră.

Dacă vezi că mama nu face mişcare, nici bunica, parcă nu îţi vine nici ţie să faci…

În Occident, indiferent de vârstă, femeile şi bărbaţii fac mişcare, se îmbracă vesel, aleargă în parcuri, ies seara în oraş. Zâmbesc mai mult.

E adevarat că românii au multe probleme, dar ele nu se rezolvă dacă stăm mereu posomorâţi.

Ce dacă ai 40 de ani? Poţi să faci tot ce vrei! Ai nevoie doar de o minte deschisă.

Iată câteva trucuri pentru un trup şi suflet sănătos şi frumos chiar şi după 40 de ani!

◆ Puţin contează cum te simţi! Trezeşte-te, mulţumeşte pentru o nouă zi, îmbracă-te şi apucă-te de treabă!

Renunţă la cafeaua de dimineaţă şi înlocuieşte-o cu ceai verde.

◆ Încheie seara cu un duş cu jeturi alternative cald–rece, iar înainte de a merge la culcare, bea cel puţin două pahare de apă sărăcită în deuterium, care are proprietăţi de detoxifiere şi anti-îmbătrânire.

◆ Mănâncă fără să te uiţi la televizor; vei fi mai concentrată asupra gustului şi aspectului şi te vei sătura repede.

◆ Fă o plimbare de cel puţin 20 de minute după masă. Astfel activezi funcţia splinei, iar digestia va fi mult îmbunătăţită.

Fiecare îmbucătură trebuie să fie mestecată de cel puţin 20 de ori.

◆ Să ai mereu în poşetă un baton de scorţişoară, două pietricele, un plic de ceai verde, o punguţă cu seminţe de susan, migdale, nuci, dovleac.

Scorţişoara face minuni pentru sistemul imunitar şi respiraţie. Ceaiul verde sporeşte energia, seminţele te ajută să nu sari peste masă, iar cu pietricelele poţi face reflexoterapie în palmă, strângându-le în mână.

◆ Pentru a combate oboseala de peste zi, bea suc de lămâie! Adaugă 4 picături de ulei esenţial de lămâie la apa pusă într-o lampă de aromoterapie.

Alternativ, bea un pahar de apă cu lămâie la fiecare câteva ore. Ştii ce ai de făcut dacă simţi nevoia de mai multă energie? Mănâncă banane deshidratate.

◆ Somnul are o importanţă deosebită, în special după 40 de ani, deoarece în prima sa perioadă, între orele 22:00 şi 01:00, este secretat „hormonul întineririi“, cel care influenţează ceasul biologic al organismului.

◆ Vrei să ai o piele tânară, frumoasă? Mănâncă des morcovi, cartofi dulci, lapte şi ou.

◆ Vrei efect de botox ? Bea dimineaţa, înainte cu 30 de minute de micul dejun, un sirop obţinut din para, iaurt, măr, portocală, seminţe de cânepă, sirop de agave, 6 linguriţe de sirop de acai sau aloe.

◆ Gândirea pozitivă e şi cea mai uşoară modalitate de a scăpa de stres!

Cuvintele positive generează acţiuni pozitive. Complimentele scot la iveală ceea ce e mai bun în noi, pe când spiritul critic scoate la iveală răul.

Împacă-te cu trecutul, astfel că viitorul să fie unul bun şi gândeşte-te că nu poţi alerga înainte uitându-te înapoi.

Investeşte-ţi energia în prezent. Evită gândurile negative sau lucrurile pe care nu le poţi controla. Fii conştientă ca viaţa este o şcoala şi că eşti aici pentru a învăţa.

Problemele fac pur şi simplu parte din viaţa de zi cu zi. Ele apar şi dispar ca ora de algebră, dar lecţiile pe care le înveţi sunt pentru toată viaţa.

Încearcă să faci cel puţin trei persoane să surâdă în fiecare zi. Nu urî pe nimeni, chiar dacă ai motive. Îţi vei face ţie un bine.

Manifestul meu de sănătate şi frumuseţe – Cartea „Trup şi suflet sănătos şi frumos“:

Consider că femeile care intră acum în decada 40 de ani, ştiu mult mai bine ce îşi doresc, se cunosc mai bine, au mai multă încredere în corpul şi în instinctele lor, nu mai trebuie să dovedească ce sunt şi ce pot, se simt mai bine cu propria persoană, dar au nevoie de câteva repere pentru a alege drumul cel bun şi pentru a nu cadea în depresia lui „Am îmbatrânit“.

Ediţia lunii mai 2013 a Revistei Avantaje se poate cumpăra cu cea de-a doua carte a Florentinei Opriş intitulată „Trup şi suflet sănătos şi frumos”.

De asemenea, fiind o ediţie specială, pe tot tirajul revistei se va oferi GRATUIT cartea Reţete de colecţie! Aici vedeţi cuprinsul.

Cum sa te mentii in forma? Cateva metode simple si amuzante

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete