Fii alături de Lucian Mîndruță, într-o nouă expediție “Cu bicicleta la mare 2015”

Este ultima săptămână în care te poți înscrie la evenimentul „Cu bicicleta la mare'. Află mai multe despre această aventură.

macheta CBLM

17 aprilie este ultima zi în care te poți înscrie la evenimentul „Cu bicicleta la Mare', pe  www.cubicicletalamare.ro. Începută cu emoții în 2007, de Lucian Mîndruță și prietenul său, Cristi, această expediție a devenit o tradiție. Pe atunci, niciunul nu mai făcuse un drum atât de lung, dar au vrut să își demonstreze că și amatorii, cu ceva antrenament, pot ajunge cu bicicleta la mare, de 1 mai, fără fum și fără fumuri.
De atunci mii de oameni ne-au intovarasit in aceasta expeditie anuala. Nu e o cursa. E mai degraba un exercitiu de solidaritate in depasirea propriilor limite. Un mars. Unul de amatori. Nu acceptam concursuri si eroisme, pentru ca toata lumea trebuie sa ajunga intreaga si, pe cat posibil, fericita', susține Lucian Mindruta.

Lucian Mindruta

Cu Bicicleta la Mare 2015' presupune parcurgerea distanței de 300km dintre București și Năvodari în doua zile: 25 si 26 aprilie. În seara de sâmbătă, gașca de aventurieri se cazează la un hotel din stațiunea Amara, unde va avea o cină festivă și o tombolă cu premii.
Pedalăm în coloană, 1-2 persoane în lățime, să nu jenăm traficul, cam un kilometru și ceva în lungime. Suntem însotiți în permanență de echipaje de poliție, mașini de asistență în față și în spate. Avem Salvare la îndemână și un număr de urgență la care puteți suna oricând. Un autocar și un tir în spatele coloanei, în care se urcă cei mai obosiți. Există și o mașină de service pentru biciclete, care rezolvă majoritatea problemelor tehnice. Anul trecut am fost mai bine de 450 de oameni la start. Ce fel de oameni? De tot felul. Cicliști de 25 de ani, care fac 5.000 km pe lună. Veterani de 75, care se țin după mașini în timpul liber, pe drumul spre Giurgiu. Oameni bolnavi de corpul lor, pe care îl vor veșnic sănătos. dar și corporatiști care visează să pună mâna pe orizont și să-l ducă înapoi la serviciu, sub forma de background pentru slide-ul de vânzări….', mai spune Lucian Mîndruță.

Taxa de participare este de 290 lei/persoană și conține pachetul cu produse de la sponsori, o noapte de cazare în Amara cu cină și mic dejun, transportul de întoarcere în București cu autocare și camioane pentru biciclete, asistență tehnică și puncte de alimentare pe traseu. Inscrierile și plata taxei se mai pot face doar până în 17 aprilie 2015, pe pagina www.cubicicletalamare.com.

Deja a devenit o tradiție pentru Lidl să fie partener în cadrul acestui proiect în care credem foarte mult. În fiecare an ne înarmăm cu energie și începem aventura pe două roți. Vom pregăti pentru participanți puncte de alimentare cu diverse produse marca proprie Lidl, fructe și apă plată, care vor fi amplasate pe parcursul traseului. În plus, o parte din echipa Lidl va accepta provocarea și va pedala cu entuziasm până la mare. Așteptăm cu drag să ne bucurăm din nou de aceastapexperienta', spune și Georgiana Tugearu, PR & Communication Manager Lidl Romania.

SportNews.ro a primit cu entuziasm propunerea de a se alătura acestui eveniment care pare, la prima vedere, o adevarată provocare pentru un amator. Ne-am dorit să ne implicam, pentru că, încă de la lansarea site-ului, în mai 2014, ne-am propus să ne depășim limitele pentru a putea să fim pe placul cititorilor, iar evenimentul 'Cu bicicleta la Mare' presupune, printre altele, și acest lucru. Încurajăm mișcarea, un stil de viață sănătos, susținem mijloacele de deplasare cât mai puțin poluante și vrem să vedem cum ni se pare marea după 300 de kilometri petrecuți în șa, nu doar dupa ce am parcurs drumul pe șine sau pe autostradă. În plus, vrem să ne bucurăm, la finalul traseului, alături de sutele de participanți care aleg să își petreacă un week-end altfel decât stând în fotoliu', spune Bogdan Coroama, Brand Manager SportNews.ro.

DB Schenker efectuează o serie de acțiuni ce au ca scop protejarea mediului pe care le reunește sub denumirea Green Logistics. Astfel, compania vine in sprijinul marșului ciclist Cu Bicicleta la Mare, deoarece promovează un mod de transport non-poluant. În egală măsură, prin participarea la acest eveniment, compania încurajează propriii angajați să adopte un stil de viață sănătos, bazat pe mișcare în aer liber. Pentru al treilea an consecutiv, echipa de cicliști DB Schenker, formată din angajați și parteneri ai companiei, se va bucura din nou de această experiență inedită', susține Dumitriţa Diaconiţa ,Head of Marketing Office Schenker Romtrans SA.

Renault se alatură din nou, cu bucurie, acestei inițiative ce încurajează mișcarea în aer liber și este coerenta cu viziunea Renault de sustenabilitate și protecție a mediului înconjurator. Suntem susținători activi ai activităților sportive, fie profesioniste sau pentru amatori, pe care le considerăm esențiale pentru ritmul de viață modern. Renault pune la dispoziția organizatorilor o flotă de mașini ce cuprinde modelele Clio și Captur, ce beneficiază de motorizări bazate pe downsizing de ultimă generaţie, care permit un consum redus de combustibil și păstrează în același timp un nivel excelent de performanţe tehnice și confort în utilizare', spune Ionut Gheorghe, Director Marketing Dacia Renault.

“Credem că cicloturismul este una dintre cele mai plăcute modalități de a cunoaște frumusețile unui loc, iar Giant susține inițiativa Cu Bicicleta la Mare datorită organizării impecabile și atmosferei electrizante din acest tur. Îi încurajăm pe toți cei care nu îndrăznesc să plece singuri în aventura pe bicicleta, să guste distracția de a călători până la mare împreună cu un grup de 400 de bicicliști”, spune Dan Muraru, Manager Giant Bicycles România.

Flora Farm a susținut încă de la începuturile sale sportul și stilul de viață sănătos prin toate formele sale. Fie că a fost vorba de mici gimnaste sau de adolescenți campioni de dans sportiv, noi ne-am străduit să le fim alaturi cu încurajări, aplauze entuziaste, sponsorizări și îmbrățișări sincere, bucurându-ne de succesul lor și apreciindu-le eforturile.

Anul trecut am asistat la finalul cursei Cu Bicicleta la Mare și am rămas plăcut impresionați de pasiunea, dedicarea și entuziasmul pe care aceasta le-a generat bicicliștilor amatori de toate vârstele, adunați din toate colțurie țării. De aceea, am decis că anul acesta să fim alături participanților pe tot parcursul cursei și să le oferim suportul emoțional și material de care are nevoie orice sportiv, indiferent că e amator sau profesionist. Uram tuturor vreme prielnică, mult succes și lanț întins!', spune Bianca Frum, Director General Flora Farm.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber