Femeile de succes din orasul tau – Iasi

In editia trecuta a revistei iti lansam invitatia de a ne scrie despre cele mai merituoase femei din orasul tau. Iata ca a venit momentul sa ti le prezentam pe acele doamne care, prin demersuri deosebite in diverse domenii, au atras atentia asupra orasului tau.

De ce femei de succes?
Am ales o sintagma pe cat de controversata, pe atat de cuprinzatoare, pentru ca vrem sa prezentam succesul ca o suma a realizarilor unei persoane – contrar ideii vehiculate la noi, conform careia succesul ar echivala cu o notorietate sustinuta de numeroase conturi din banca. Povestile de succes pe care le veti descoperi in continuare sunt cele ale unor femei care, cu discretie, eleganta si eficienta, s-au implicat in viata si problemele comunitatii din care fac parte.

Oameni de afaceri
Irina Schrotter
A reusit in timp sa dezvolte o afacere solida in domeniul creatiei vestimentare si al productiei pret-a-porter, care insumeaza 3 fabrici, cu 1.000 de colaboratori. E initiatoarea si organizatoarea Saptamanii Modei Romanesti, singurul eveniment de gen care sustine tinerii designeri.

Participa la numeroase prezentari de moda nationale si internationale, reusind astfel sa creeze si sa dezvolte un brand cunoscut si respectat atat in tara, cat si in strainatate. In ultima perioada s-a implicat in proiecte sociale – unul dintre ele este "Promisiune pentru viitor", prin care tinerii seropozitivi (infestati in anii ’88-’89) sunt sprijiniti in incercarea lor de a se integra in societate.

Cei inscrisi la categoria Moda – design vestimentar au avut ocazia sa lucreze cu echipa Irinei Schrotter. Cele mai recente proiecte caritabile au in vedere un orfelinat si un sanatoriu de batrani din Iasi. Si, pentru ca e atat de legata de orasul ei, a decis sa candideze la postul de primar.

Cristina Nichita
Este designerul pentru care Iasul e "cel mai drag loc pe lume. Aici m-am nascut, am invatat, am crescut, am iubit, aici e toata familia mea, aici mi-am initiat si dezvoltat afacerea."

Cat despre legatura dintre moda si Iasi, Cristina Nichita considera ca "industria textila ieseana are un mare cuvant de spus pe plan national, iar Iasul s-a dovedit a fi, de multa vreme, orasul care da ora exacta in moda romaneasca." Succesul persoanei, dar si al brandului Cristina Nichita?

"Nu il asociez nici cu zerourile din conturi, nici cu pozitia sociala. Succesul il simt cand vad femeile fericite ca au fost admirate purtand produsele noastre."

Invatamant
Camelia Gavrila
Este inspectorul scolar general al judetului Iasi si coordonator al proiectului "Scoala sanselor egale" in cadrul programului PHARE "Acces la educatie pentru grupurile dezavantajate".

A contribuit la coordonarea clubului de dezbateri UNESCO prin seminariile "Literatura si matematica – traduceri bidirectionale", "Femeia in mitologie si arta", "Comunicarea elev-profesor", "Modele umane in educatie" si s-a implicat in programul comunitar pentru promovarea femeii in societate, in parteneriat cu Fundatia SEF.

E membru al clubului "Rotary" din Iasi, pentru ca, "a fi rotarian inseamna a sustine viata comunitatii, a initia gesturi de generozitate, proiecte sociale si culturale pentru lumea in care traiesti, pentru cei care au nevoie de ajutor, pentru oameni, institutii si valori". In 2000 a primit distinctia prezidentiala Ordinul National "SerZviZciul Credincios" in grad de Cavaler.

Cultura
Viorica, Stefania si Mioara Cortez
Surorile Cortez au devenit o emblema a Iasului. Provenind dintr-o familie cu traditie muzicala, fiecare dintre cele trei surori s-a dedicat, in maniera proprie, muzicii, purtandu-si cu mandrie numele in tara si pe cele mai importante scene ale lumii: Viorica Cortez – mezzosoprana a Operei din Paris, Mioara Cortez – soprana stabilita in Canada – si Stefania Serban, cunoscuta profesoara de pian din Iasi.

Legatura cu orasul natal ramane o constanta in viata artistelor, drept pentru care cea mai mare dintre surori, Viorica Cortez, marturiseste: "Sunt atat de legata de orasul natal incat, aproape dupa 40 de ani de cand am plecat, nu este an de la Dumnezeu sa nu vin macar o data sau de doua ori in tara si, bineinteles, calatoria finala la Iasul meu drag."

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera