Femei care au meserii de barbat

Cand intalnesti o femeie care zi de zi, face ceea ce, de obicei, este specific barbatilor, stii ca dincolo de infatisarea-i delicata se ascunde o fiinta puternica, un caracter deosebit.

Nu e simplu pentru o femeie sa se catere pe inaltimi asemeni panterei si sa participe la misiuni ale Jandarmeriei, sa invarta volanul unui troleibuz chiar daca e o mana de om sau sa afle, ca medic legist, cauzele unor morti suspecte.

Mirela Nastase, Brigada speciala de interventie a Jandarmeriei

 

Mirela Nastase (31 de ani) nu si-a dorit de la inceputul carierei sa intre in randurile Jandarmeriei. Dupa absolvirea liceului a lucrat ca registrator medical la Institutul Oncologic de la Fundeni si de-abia dupa multi ani s-a gandit sa-si completeze studiile cu o scoala in domeniul medical. Asa a ajuns la Scoala postliceala de medicina "Carol Davila", pe care a terminat-o in ’94, ca asistenta medicala. A ramas la vechiul loc de munca pana cand fratii ei, ambii de profesie jandarmi, i-au spus ca unitatea lor scoate la concurs mai multe posturi de asistente medicale.

Probele au constat in verificarea pregatirii fizice (rezistenta, viteza si autoaparare), a specialitatii si a profilului psihologic. S-a descurcat inclusiv la tehnicile de autoaparare, pentru ca fratii ei o invatasera cum sa reactioneze in caz de atac. Astfel, dupa zece ani de serviciu la Institutul Oncologic, si-a schimbat radical profesia, in august ’99 fiind admisa in Brigada speciala de interventie de la Baneasa.

Avea oarecum chemare spre noua meserie, de luptator jandarm. De mica a practicat gimnastica si atletismul, se catara pe munti in week-end-uri, iar la mare se plimba fara nici o teama cu vaporul sau salupa. "Cu timpul, au inceput sa-mi placa sporturile extreme, precum alpinismul sau bungee-jumping", povesteste ea.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera