Ce-i cu laitmotivul din simularea examenului de Bacalaureat?

laitmotivul bacalaureat

laitmotivul bacalaureat

Elevii de clasa a XII-a trec prin emoții foarte mari în această perioadă și asta pentru că le sunt testate cunoștințele și nivelul de pregătire pentru examenul de Bacalaureat, examen pe care îl vor susține în vară. Ca în fiecare an, simularea examenului la Limba Română a scos în prim-plan perle care demonstrează lipsa de pregătire a elevilor.

Laitmotivul a fost piesa de rezistență la simulările de luni. Elevii au făcut o gafă monumentală, greșind scrierea corectă a cuvântului pe care l-au denumit “light-motiv”. Astfel, formulări de tipul  “Light-motivul operei literare…” au fost întâlnite în mod frecvent de profesorii care au corectat lucrările elevilor. Acest lucru demonstrează că elevii sunt foarte slab pregătiți și folosesc cuvinte fără să cunoască proprietatea termenilor. Cuvântul “laitmotiv” le-a dat mari bătăi de cap elevilor, deși înțelesul acestuia este cât se poate de simplu.  Laitmotivul reprezintă o idee principală care este repetată în mod constant într-o operă literară și nu are nicio legătură cu “light-motivul”, cuvânt fără înțeles și lipsit de logică.

Nu este pentru prima oară când elevii gafează. La simulările din anii trecuți, profesorii au fost uimiți de răspunsurile elevilor, care chiar dacă nu cunoșteau contextul, au încercat să rezolve subiectele așa cum s-au priceput mai bine. Astfel, o serie de perle memorabile au devenit virale pe internet. Vă prezentăm mai jos o selecție a celor mai amuzante perle de la simularea de anul trecut.

'Versurile au la bază jertfa, fiind cum am spus mai sus o bijuterie, trebuie să cadă în noapte şi să se stingă în roua rozelor'.

'Romanul Ion cuprinde 6 părţi adică 6 cărţi şi a fost scris în 17 zile, semn că va sfârşi grav Ion. A fost omorat cu o furca care o ţinea tatăl Anei în grajd'.

'Dimensiunea temporală se referă la locul desfăşurării acţiunii în aceasta poezie. O primă trăsătură a genului liric o reprezintă momentele subiectului, expoziţiunea prezintă un apus de soare'.

“Tema este distractia poetului prin văzduh. Luna e întalnita în toate poeziile care le-am citit'.

 

Foto: 123rf.com

Citește și:

Din perlele copiilor noștri

Evaluarea Națională și Bacalaureatul în 2017 – Modele de subiecte

Când vor avea loc simulările examenelor naționale? Iată ce trebuie să știi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie